13 Aralık 2022 13:10 Güncelleme : 13 Aralık 2022 13:10

Sarıyer böreği açmaya çalışıyor ama yapamıyorsanız birde bunu deneyin! Baklavalık yufkadan Sarıyer Böreği yapıyoruz

Sarıyer böreği açmaya çalışıyor ama yapamıyorsanız birde bunu deneyin! Baklavalık yufkadan Sarıyer Böreği yapıyoruz

Lezzetiyle dillerden düşmeyen Sarıyer böreğini birde bu tarifle deneyin. Enfes lezzeti ve çıtır hamuruyla evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. İç malzemesinin lezzeti ile hazır yufkadan pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifi denemediyseniz mutlaka denemelisiniz.

Evde pratik bir şekilde hazırlayabileceğiz tarihi Sarıyer böreğini kolaylıkla hazırlayabilir ve lezzetli sofralar kurabilirsiniz. Küçük büyük herkesin çok sevdiği meşhur böreği hazır yufka ile hazırlayabilir ve pişirebilirsiniz. Oldukça lezzetli olan bu böreği deneyen herkes seviyor. Çıtır çıtır hamuru ve enfes iç harcıyla hazırlayabileceğiniz bu börek tarifini çok seveceksiniz.

Meşhur lezzetli Sarıyer böreği tarifi için gerekli malzemeler;

1 paket baklava yufkası
1 bardak soda
Yarım su bardağı zeytinyağ
Yarım su bardağı süt

İç harcı için;
1 çay bardağı kadar zeytinyağ
3 adet orta boy rendelenmiş soğan
300 gram kıyma
1 paket kuş üzümü
1 paket dolmalık fıstık
1 çay kaşığı şeker
1. 5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Hazır yufka ile meşhur Sarıyer böreği tarifi nasıl hazırlanır?

Bir kase alalım ve içerisine 1 bardak soda, yarım su bardağı zeytinyağ, yarım bardağı sütü ilave edip çırpalım. Ardından iç harcı için orta boy soğanları rendeleyelim ve zeytinyağı ile rengi dönene kadar kavuralım.

Soğanların rengi döndükten sonra kıymayı ilave edelim ve kıyma ile soğanları kavuralım. İçine 1 paket kuş üzümü, 1 paket dolmalık fıstık, 1 çay kaşığı şeker, 1. 5 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyerek bir süre daha kavuralım ve iç harç kavrulduktan sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.

Yufka tezgaha serilir ve hazırladığımız sos ile ıslatılır. 5 kat yufka üst üste gelecek şekilde ve her katı ayrı ıslatılacak şekilde sostan sürülür. 

5. Yufkanın üzeride ıslatıldıktan sonra hazırlamış olduğumuz iç harç eklenir. Ve rulo şeklinde sarılır ve borcama dizilir. Tüm yufkalar için aynı işlemi yapalım ardından kalan sosu üzerlerine sürelim ve 180 derece fırında üzeri kızarana kadar böreği pişmeye bırakalım. İsterseniz pişmeden önce 3 eşit parçaya bölebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış