25 Şubat 2022 21:05 Güncelleme : 25 Şubat 2022 21:05

Savaş Topu Akaryakıtı Vurdu! Benzin LPG Petrol Fiyatlarına Tokat Gibi Zam!

Savaş Topu Akaryakıtı Vurdu! Benzin LPG Petrol Fiyatlarına Tokat Gibi Zam!

Rusya - Ukrayna arasında yaşanan gerginlik, brent petrol fiyatlarının bir anda uçmasına neden olmuştu. Tüm dünyada yaşanan enerji krizi, araç sahiplerini iyice zorlamaya başladı. Son yaşanan gelişmeler, ülkemizdeki akaryakıt fiyatları için bir zam haberinin daha geleceğini gözler önüne serdi. İşte, Rusya merkezli akaryakıt zammı haberinin merak edilen tüm detayları.

Brent petrol fiyatında yaşanan düşüş, iç piyasada nihai gevşemeye neden olurken akaryakıt fiyatlarında da indirim beklentisinin oluşmasını sağlamıştı. Dolar kurunun 13 – 14 lira bandında stabil hale gelmesi ve brent petrol fiyatının aşağı yönlü hareket etmesi, benzin, LPG ve motorin pompa fiyatlarına indirim olarak yansıyacak gibi duruyordu.

Milyonlarca araç sahibi indirim açıklamasını beklerken şok eden hamle Rusya’dan geldi. Tüm dünyayı petrol ve doğalgaz aracılığıyla elinde tutmaya çalışan Rusya, brent petrol fiyatlarının ucuzlamasına izin vermedi ve Rus devlet başkanı Putin tarafından atılan imza ile Ukrayna savaşı resmen başladı. Rus ordusunun Ukrayna’ya hareket etmesi, brent petrol fiyatlarında baş döndüren bir yükseliş gözlemlenmesine yol açtı.  

Rusya Brent Petrol Fiyatlarını Yukarı Çekti! Akaryakıt Fiyatları Çıldırdı!

Tüm dünya Ukrayna üzerinden gelecek haberleri bıçak sırtında takip etmeye devam ederken Rusya hükümetine karşı açıklanan yaptırımların zayıf kalması yaşanan şoku ikiye katladı. AB tarafından yapılan açıklamada Rusya’ya karşı olan enerji bağımlılığı ilk kez açıkça ifade edilirken Biden’a karşı kaybeden eski ABD Başkanı Trump ise brent petrol yükselişinden sonra Amerika’nın Rusya’ya karşı zayıf kaldığını ileri sürdü. Gelişen olaylar, tüm dünyada akaryakıt fiyatlarının uçmasına neden olurken Türkiye’de de akaryakıt pompa fiyatları da cep yakar hale geldi. 

Brent Petrol Fiyatı Ne Kadar Oldu? 100 Dolar Seviyesini Görecek Mi?

Akaryakıt fiyatları Ukrayna’da artan jeopolitik riskler nedeniyle hızla yükselmeye devam ederken Rusya’nın ilk savaş hamlesi, brent petrol fiyatlarını yukarı çekmek oldu. Bölgede tansiyonunun düşmemesi nedeniyle brent petrol fiyatları aniden yükselmeye başladı ve 23 Şubat 2022 tarihinde 95 dolar seviyesinden 97.15 dolar seviyelerine çıktı. Uzmanlar, 100 dolar seviyesinin kritik bir eşik olduğunu ve bu seviyenin kırılması durumunda sert yukarı yönlü seyirlerin beklendiği uyarısında bulundular.  

Benzin ve Motorine Brent Petrol Zammı Geliyor!

Akaryakıt sektör liderleri, indirim beklenen bir dönemde Rusya tarafından yapılan hamlenin tam bir hayal kırıklığı olduğunu belirterek brent petrol fiyatının bu seviyenin üzerine çıkması veya 95 doların altına gelmesiyle bu ay içinde akaryakıt pompa fiyatlarında 1 liralık zam haberi beklediklerini duyurdular. Böyle bir zam haberi gelirse akaryakıt pompa fiyatları 16 lira bandını aşmış ve 17 lira sınırını zorlamaya başlamış olacak. Şimdilerde milyonlarca araç sahibi, Ukrayna – Rusya arasındaki krizin bir an önce bitmesini ve akaryakıt fiyatlarının eski dönemlerdeki gibi ucuz olmasını dört gözle bekliyorlar.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış