25 Kasım 2022 14:03 Güncelleme : 25 Kasım 2022 14:03

Selçuk Geçer'den 'dolar her an o rakamlara vurabilir' açıklaması! Kasım ve aralık ayında dolar bu rakamı görecek

Selçuk Geçer'den 'dolar her an o rakamlara vurabilir' açıklaması! Kasım ve aralık ayında dolar bu rakamı görecek

2023 yılına az bir süre kala altın ve para piyasalarında dengeler değişmeye devam ediyor. Altın ve para piyasalarında yaşanan bu denge değişimi yatırımcıların aklında soru işaretleri oluşturmaya devam ediyor.Ülkelerin yıl sonu verilerini açıklamaları ile biraz daha şekillenen piyasa ile ilgili uzmanlardan açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Selçuk Geçer'den "dolar her an o rakamlara vurabilir" açıklaması! Kasım ve aralık ayında dolar bu rakamı görecek...

Dolar kuru geçtiğimiz haftalarda yaşadığı ani düşüşle herkeste şok etkisine sebep olmuştu. ABD yıl sonu verileri beklentinin altında kalınca dolar kurunda yaşanan değer kaybı sonrası yatırımcılar yatırımlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini araştırmaya başladı. Dolar paritesinde yeniden toparlanma süreci gözlemdi. Selçuk Geçer yüksek tahminleri ile gündemde adından sıkça söz ettirirken yeni tahminleri oldukça şaşırtıcı oldu.

Dolar aşağı düşecek ama...

Dolar kuru ile ilgili yaptığı tahminlerde yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer doların düşeceğini ancak yükselmesinin bir o kadar hızlı olacağını belirterek, ''Dolar aşağıyı gösteriyor. Euro ve sterlin yukarıyı gösteriyor." diyen Ekonomist Selçuk Geçer, "Çünkü görünen o ki ABD'deki enflasyon frenlenmiş gibi. Önümüzdeki aylarda oluşabilecek olağanüstü durumları da bir şerh olarak kenarı koyuyorum. Dünyada dolar düşecek ama Türkiye'de dolar TL karşısında değer kazanarak 35 liralara her an vurabilir. Bu bugünde olabilir, yarın da olabilir 3 ay sonra da olabilir'' dedi.

Dolar aşağı düşecek ama...

Dolar enflasyon ilişkisi kurdaki değeri değiştirebilir

Dolar ve enflasyonun birbiriyle olan bağlantısına değinen Selçuk Geçer yüksek bir enflasyon gelmesine karşın, "ABD'de aniden çok yüksek bir enflasyon gelirse yani yüzde 8.5 ve 9 aralığında bir enflasyon gelirse -ki düşük bir ihtimal- o zaman yeniden yukarıya doğru bir dolar endeksi görebiliriz." ifadelerine yer verdi. 

Etiketler

Gündem   Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış