19 Mayıs 2022 11:01 Güncelleme : 19 Mayıs 2022 11:01

Selçuk Geçer, Doların Bu Ay Ne Kadar Olacağını Söyledi, Yer Gök Resmen İnliyor! İşte Doların Geleceği Fiyat

Selçuk Geçer, Doların Bu Ay Ne Kadar Olacağını Söyledi, Yer Gök Resmen İnliyor! İşte Doların Geleceği Fiyat

Selçuk Geçer, hiç kuşku yok ki bu ülkenin en önemli ekonomi yorumcularından bir tanesi ve her yaptığı dolar yorumunda aslında bizleri biraz daha heyecanlandırıyor. Çünkü öyle dolar yorumları yapıyor ki insanların dolar satın alırken ne yapmaları gerektiği ya da satın almadan önce nasıl hareket etmeleri gerektiğine kadar her şeyi ayrıntıları ile birlikte anlatıyor. İşte Selçuk Geçer’in dolar hakkındaki son yorumları.

Son yılların en büyük problemlerinden bir tanesi olan dolar, yine hayatımızı en derinden etkilemeyi nasıl yapıyorsa her seferinde başarıyor. Bugünlerde dilinde dolar olmayan tek bir vatandaşımız dahi yokken doların da hem Amerika baskısı hem yanlış Türk ekonomi programları hem Türk enflasyonu hem de Türklerin dolar sevdası yüzünden yükselmemesi mümkün mü? Tabii ki değil, bu dört formülü bir araya getirdiğimiz zaman dolar otomatik olarak 30 liraya kadar ulaşıyor. İşte Selçuk Geçer’in tam olarak bahsettiği noktada bu. Doların nasıl 30 liraya kadar ulaşabileceğini ayrıntılı bir şekilde anlatan Selçuk Geçer, doların yükseleceği tarihe kadar verdi. İşte ayrıntılar. 

Selçuk Geçer: Dolar 20 Lirayı Aşıp 30 Lira Olacak

Eğer bugünlerde dolar yükselecekse bu hedef kesinlikle önce 20 lira sonra ise 30 liraya doğru koşmaktır. Milyonlarca insanın hayatını zedeleyecek olan dolar kurunun yükselmesi ile hem alım gücümüz yüzde 100 oranında düşecek hem de artık ciddi anlamda hiçbir şey satın alamayacağız. Bugün alım gücümüz düşük ancak hala bir şeyler satın alabiliyoruz. Domates, peynir, sucuk, kırmızı et evet çok pahalı ama hala satın alınamayacak noktada değil. Ancak dolar 20 lira ve sonra 30 lira olduğunda evet işte o zaman satın alamayacağız.  

Dolar Yükselince Ne Olacak?

Birkaç hane, birkaç şirket dolardan kâr edip TL ile yatırım yapacak. Borsada şirketlerimizin değeri düşecek, tatil köylerinde tatillerimiz uygun fiyatlı olacak, arsalarımız ve evlerimiz dolar karşısında eridiği için yabancılar alım yapacak. Tatil köylerimiz ucuzlayacak derken bize değil yabancılara ucuzlayacak. Şu anda bile akın akın geliyorlar, 239 Sterline 7 gün gece gündüz beş yıldızlı tatil reklamları yapılıyor. Onlar 239 birime 7 gün tatil yapabiliyorken biz 239 birime bir kilo et bile satın alırken 900 grama düşürtüyoruz eti.  

Dolar Yükselince Ne Olacak?

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış