16 Mayıs 2022 19:46 Güncelleme : 16 Mayıs 2022 19:46

SGK Emeklilere Yıllardır Beklenen Müjdeyi Verdi! Dilekçe Verenler Artık Bunu Yapabilecek

SGK Emeklilere Yıllardır Beklenen Müjdeyi Verdi! Dilekçe Verenler Artık Bunu Yapabilecek

SGK emeklileri için artık para demek çok daha fazla öneme sahip. SGK emeklisi vatandaşlarımızın bugünlerde çok fazla paraya ihtiyacı var bunu her birimiz kabul edebiliyoruz ancak bir de en düşük emekli aylığı ile geçinmeye çalışan vatandaşlarımızı düşündüğümüz zaman işler çok daha karmaşık bir hal alıyor. Ancak Ziraat Bankası ve SGK arasındaki anlaşma ile her şey daha kolay olacak. İşte ayrıntılar.

Son yıllarda emekli kişilerin bırakalım bir ev ya da araba sahibi olmasını, neredeyse geçinme konusunda dahi çok ciddi sorunları var. Çünkü bugün dahi en düşük emekli aylığı iki bin 500 lira ve enflasyonda en düşük kira bedeli ise bin 500 lira civarında. Bir ev sahibi olmayan emekli kişinin kira ödedikten sonra eline kalan para ne kadar olacak ki fatura ödesin, ilaç satın alsın, market alışverişi yapsın. Her şey bu kadar zorken emekli kişinin hayatını kolaylaştıracak, finansal açıdan destekleyecek bazı formüller de yok değil. Eğer gerekli hamleleri yapacak olursanız Ziraat Bankası ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan bu kampanyadan siz de rahatlıkla faydalanabilirsiniz. 

Ziraat Bankası ve SGK Kampanyası Nedir?

SGK, bünyesinden emekli olmuş olan tüm vatandaşlarına 240 bin liraya kadar sıfır faizli konut kredisi sağlıyor. Ancak bu krediyi verebilmek için de bir bankaya ihtiyacı var tabii ki o banka da bir kamu bankası olan Ziraat Bankası olacak. Şimdilerde insanların her türlü ihtiyacını gideren Ziraat Bankası bir kamu bankası olarak şimdi de SGK emeklilerine sıfır faizli konut kredisi veriyor. Toplamda 240 bin liraya kadar olan bu konut kredisi sayesinde siz de rahatlıkla kendi evinizi satın alabileceksiniz. 

Ziraat Bankası ve SGK Kampanyası Nedir?

SGK Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

SGK kredisine başvuru yapabilmek için öncelikli olarak SGK’dan alınacak ‘Hak Belgesi’ne ihtiyacınız var. Alınacak olan bu belge ile Ziraat Bankası’na gidip sıfır faizli krediye başvuru yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden yapacağınız ‘Sıfır faizli konut kredisi’ aramasında karşınıza çıkan sonuçlardan da başvuru yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi edinmek ve daha doğru başvuru sonuçları edinmek için de mutlaka Ziraat Bankası müşteri temsilcileri ile görüşmeniz gerekebilir.  

SGK Kredisine Nasıl Başvuru Yapılır?

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış