22 Kasım 2022 19:03 Güncelleme : 22 Kasım 2022 19:03

Sizde yiyen evine gidip aynısını deneyecek! İçi dolu parmak tatlısı pastaneyi eve getiriyor

Sizde yiyen evine gidip aynısını deneyecek! İçi dolu parmak tatlısı pastaneyi eve getiriyor

Şerbetli ancak pratik tatlı severler için harika bir tarif hazırladık sizle için. Bu tarif ile davet sofralarınızı süsleyebilir ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Oldukça pratik olan bu tarif ile irmik ve şerbetin buluşması sonucu harika bir lezzet ortaya çıkıyor. Çay yanında ramazan soflarında dilediğiniz her yerde sunumunu yapabileceğiniz bu tatlıyı deneyen herkes çok seviyor.

Hamurunun hazırlanışı  ve şekil vermesi oldukça kolay ve pratik olan bu tarif ile lezzetli sunum sofraları hazırlayabilirsiniz. İstediğiniz gibi süsleye bileceğiniz içi dolu parmak tatlısını evde pratik ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tarif defterlerinizde mutlaka bulunması gereken bu lezzeti not etmeyi unutmayın. 

İçi dolu parmak tatlısı tarifi için gerekli malzemeler;

Hamuru için;
125 gram yumuşak margarin
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı irmik
Aldığı kadar un (3-4 çay bardağı kadar)

İçi için;
5 adet ceviz
1 çay bardağı fındık
2 çorba kaşığı toz şeker
Biraz tarçın
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

En üstü için;
1 su bardağı irmik

İçi dolu parmak tatlısı tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Ocağa aldığımız su ve şekeri karıştıralım şerbet kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim ve  biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan soğuması için alalım. Ardından hamuru için malzemeleri bir karıştırma kabına alın ve güzelce yoğurun.

Unu azar azar ekleyin ve ele yapışmayan bir kıvam elde edin. Kıvam alan hamuru 15 dakika dinlendirin. Ceviz ve fındığı robottan iri bir şekilde çekelim ve içine şeker ve tarçını ekleyelim.

Hamuru avuç içiniz kadar olacak şekilde parça alalım ve içerisine ceviz ve fındık ilave edelim. Ardından köfte şeklinde şekil verip kapatalım.

 Bir tabağa az aza irmik koyalım ve yaptığınız hamuru tabaktaki irmiğe bulayalım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Tatlının ilk sıcağı geçtikten sonra soğumuş şerbeti ilave edelim. Dilediğiniz zaman servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. HÜSEYİN Ercan

    Ben 1971 doğumluyum sigorta başlangıcı 1990 yılında şu an 10 300 günüm var demek istediğim sigara girişi 1996 günü 5900 gün aramız da maaş farkını nasıl olacak

    22-11-2022 19:46