24 Aralık 2022 17:00 Güncelleme : 24 Aralık 2022 17:00

Sürekli kaş bıyık için kuaföre gitmekten bıkanlar toplanın! Bu doğal yöntem tüylerin kökünü kurutuyor

Sürekli kaş bıyık için kuaföre gitmekten bıkanlar toplanın! Bu doğal yöntem tüylerin kökünü kurutuyor

Yüzdeki tüyle hemen hemen herkesin rahatsız olduğu konulardan biridir. Özellikle epilasyon gibi acılı işlemlerle uğraşmak istemiyorsanız bu yöntemle birlikte artık yüz tüylerinizden kurtulacaksınız. Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarifle artık tüylerden kurtulmak çok kolay. Peki, tüylerin kökünü kurutan bu yöntem nedir?

Yüzdeki kaş ve bıyıklar çoğu zaman can sıkıcı durumlardan biridir. Özellikle acılı işlemlerle uğraşmak istemeyen kişiler çeşitli doğal ve acısız yöntemler arayışına giriyor. Evde kolay ve doğal bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu tarif tüyleri kökünden kurutacak. İşte evde tüyleri kökünden kurutan o yöntem…

Şeker ve bal maskesi

Evde tüylerinizi yok edecek yöntemlerden biri de şeker ve bal maskesidir. Yüzünüzdeki tüyleri doğal bir şekilde yok etmek için bu yöntemi deneyebilirsiniz. Peki, bu maske nasıl hazırlanır? Bunun için; 1 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı su gereklidir. Bu malzemeleri derin bir kabın içine ekleyin ve şeker eriyene kadar iyice karıştırın. Daha sonra karışımı mikrodalgaya koyun ve 30 saniye kadar bekletin. Çok ısınmamasına dikkat edin. Karışım sıcaksa yüzünüze uygulamamanız gerekir. Bu karışımı istenmeyen tüylerin olduğu bölgeye uygulayın ve üzerine bir bez yapıştırın. 2-3 saniye sonra tüylerin çıkış yönünün tam tersi olacak şekilde bezi çekin. Bu yöntemle birlikte hem tüyleriniz hem de ölü derileriniz yok olacaktır. Kullanmadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.

Şeker ve bal maskesi

Yumurta maskesi

Tüyleri yok eden yöntemlerden biri de yumurta maskesidir. Bu maske için gerekli olan malzemeler şunlardır: 1 adet yumurta, Yarım bardak mısır nişastası ve 1 yemek kaşığı toz şeker gerekir. Bu malzemeleri bir kasenin içine ekleyin ve macun kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından bu karışımı yüzünüze sürün ve yaklaşık 20-25 dakika boyunca kuruması için bekleyin. Maske sertleştikten sonra maskeyi soyun ve yüzünüzü yıkayın. Kuru bir cilde sahipseniz haftada 2 defa bu maskeyi uygulayabilirsiniz. Maskeyi uygulamadan önce bir uzmana danışmanız gerekir.

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış