17 Eylül 2022 13:30 Güncelleme : 17 Eylül 2022 13:30

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa başınıza dert açabilir! İşte başınıza fena bela açabilecek 8 ugulama

Telefonunuzda bu uygulamalar varsa başınıza dert açabilir! İşte başınıza fena bela açabilecek 8 ugulama

Telefonlarında Bu Uygulamalar varsa risk altındasın. Google Play Store'da yer alan 8 uygulama risk taşıyor. 3 milyon indirme alan uygulamalar ücretli üyelik ve daha çok fazla sorunu bir arada getiriyor.

Cep telefonlarımızda birçok uygulamayı kullanıyoruz. Ne işe yaradığını bilmediğimiz ve emin olamadığımız çok sayıda uygulama var. Özellikle bazı uygulamalar var ki cep telefonlarımız ve kişisel güvenliğimiz için tam bir tehlike Google Play Store'da yer alan 8 uygulama insanların parasını çalabiliyor.

Paralı hizmetlere üye oluyorsunuz

Uygulamaların toplam indirilmesinin ise 3 milyonun üzerinde olduğunu ve güvenlik uzmanları da bu uygulamaların bir an önce silinmesi konusunda vatandaşları uyarıyor. Özellikle de Android işletim sistemine bağlı çalışan telefonlar ciddi risk altında Google Play Store'da olduğu tespit edilen 8 zararlı uygulama Autolycos adında kötü bir yazılım içeriyor. Bu yazılım cep telefonunda yer alan bilgilere erişim sağlayabildiği gibi insanların kişisel güvenliğinizi ciddi anlamda riski atabiliyor.

Uygulamaları içerisinde yer alan zararlı yazılımlar özellikle de kullanıcıları ciddi anlamda tehdit ediyor. Uygulamayı indirdiğiniz zaman paralı hizmetlere üye olmaya başlıyorsunuz. Bu zararlı yazılımlar ilk olarak 2021 yılında keşfedildi. Google Play Store'da 8 uygulamada 3 milyondan fazla gezi indirilince güvenlik uzmanları da bu alanda ciddi bir adım attı. Bu uygulamaların hemen silinmesi tavsiye ediliyor. 

Zararlı Yazılım İçeren Kötü Uygulamalar

Razer Keyboard & Theme — 10,000+ indirme
Vlog Star Video Editor — 1,000,000+ indirme
Funny Camera — 500,000+ indirme
Coco Camera — 1,000+ indirme
Creative 3D Launcher — 1,000,000+ indirme
GIF Keyboard — 100,000+ indirme
Freeglow Camera — 5,000+ indirme
Wow Camera — 100,00+ indirme

Zararlı Yazılım İçeren Kötü Uygulamalar

Eğer telefonlarınızda bu uygulamalar yer alıyorsa bir an önce silin. Uygulamalardaki paralı sistemleri satın alıyor ve ciddi bir risk ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Faturalı hat sahibi olanlar içinde ciddi bir risk demek. Özellikle de kredi kartını ya da banka kartını Google Play Store hesabına kayıt edenlerde risk altında.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış