17 Ağustos 2022 19:55 Güncelleme : 17 Ağustos 2022 19:55

Topuklarınıza sürünce etkilerine şaşıracaksınız! Öksürük ve ateşi anında şıp diye kesiyor

Topuklarınıza sürünce etkilerine şaşıracaksınız! Öksürük ve ateşi anında şıp diye kesiyor

Sizlerle paylaşacağımız ürünün faydalarını duyunca şaşıracaksınız. Öyle bir ürün ki topuklarınıza sürdüğünüz zaman etkisini hemen göreceksiniz.

İkiye bölüp kullandığınız limona Deniz tuzu döktükten sonra topuklarınıza masaj yaparsanız neler olur hiç merak ettiniz mi? Özellikle soğuk havalarda oldukça işinize yarayacak bir bilgi haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Limonun kullanım alanları nedir?

Hiç ayaklarımızın altına limon sürmeyi denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa bu haberi okuduktan sonra ayaklarınızın altına limon sürmeye başlayacaksınız. Temizlikten tutun da yemeklerimize kadar oldukça amacı olan limonun bazı sağlık problemlerine iyi geldiği ise bilinen bir gerçek.

Çoğu zaman doğal ilaç olarak tüketilmekte olan limon, önemli besinlerden birisi olarak kabul edilmektedir. C vitamini yönünden zengin olan limonun en büyük faydasından biri de grip sırasında topuklara ve ayak altına sürülerek kullanıldığı ortaya çıktı. Bolca C vitamini içeren limon, özellikle kış mevsiminde yakalandığımız hastalıklar karşısında bünyeyi ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için tüketilmesi ideal olan bir meyvedir. Akciğerleri ve boğazları yumuşattığından dolayı öksürüğe iyi gelmektedir. Peki ayak altına sürünen limonun faydaları nelerdir? 

Limonun kullanım alanları nedir?

Limonun topuk altına sürmenin faydaları nelerdir?

Güçlü bir bağışıklık sistemidir. Kişilerin çeşitli hastalıklara yakalanmamasına sebep olmaktadır. Peki siz ayağınızın altına limon sürerek bağışıklık sisteminizi güçlendireceğinizi biliyor muydunuz?

Topuk ve ayakların emini gücü çok yüksektir ve bunun için ayak altına sürdüğümüz zaman maddeler hızlı bir şekilde bedenimize yayılmaktadır. Limonu ayak altına sürerek gribal enfeksiyonu, soğuk algınlığını ve öksürüğü engelleyebilirsiniz. Bu açıdan sürmüş olduğunuz limonun size birçok faydası olacaktır. Peki limonu ayak altımıza nasıl uygulamamız gerekir? Ortadan ikiye limonumuzu bölelim ve bir miktar Kaya tuzu veya varsa Deniz tuzunu üzerine dökelim. Daha sonrasında tuzlanmış olan limonu, topuk kısmından başlayarak ayağımızın her bölgesine dairesel hareketlere uygulayalım. Bu yöntemi masaj şeklinde yaklaşık olarak 10 dakika boyunca uygularsanız grip enfeksiyonunu üzerinizden hızlıca atabilirsiniz. Eğer grip olduysanız limonu birazcık sıcak su ve bal ile içerseniz gribinize iyi gelecektir. 

Limonun topuk altına sürmenin faydaları nelerdir?

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış