25 Şubat 2022 22:02 Güncelleme : 25 Şubat 2022 22:02

Türkiye’den Rusya ve Ukrayna Savaş Açıklaması! Ankara’dan Yanıt Geldi

Türkiye’den Rusya ve Ukrayna Savaş Açıklaması! Ankara’dan Yanıt Geldi

Bir süredir Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik ne yazık ki savaşa dönüştü. Rusya’nın başlatmış olduğu askeri müdahale sonucu savaş resmen başladı. Türkiye, konuyu ilişkin açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan Güvenlik Zirvesi bitti. Yapılan zirvede konu, Rusya’nın Ukrayna’ya olan saldırısı değerlendirildi. Bir süredir bu iki ülke arasında ciddi bir gerginlik hüküm sürüyordu. Dün sabah itibari ile Rusya’nın, Ukrayna’nın çeşitli bölgelerine saldırıda bulunmasının ardından, savaş resmen başlamış oldu. Amerika başta olmak üzere, Rusya pek çok ülke tarafından eleştirildi. Ukrayna için ise ülkelerden destek mesajı gelmeye devam ediyor. Konuya dair Türkiye’den de açıklamalar yapıldı. Türkiye, Rusya’nın bu hamlesinin kabul edilebilir olmadığını ifade etti.

Güvenlik Zirvesi Toplandı

Cumhurbaşkanının öncülüğünde gerçekleştirilen Güvenlik Zirvesi, Rusya ve Ukrayna savaşı için toplandı. Toplantıda, Rusya’nın Ukrayna’ya yapmış olduğu askeri müdahale ele alındı. Toplantıdaki değerlendirmelere göre Rusya’nın uluslararası hukuku çiğnemiş olduğu ve bu halin kabul edilebilir bir yanının olmadığı sonucuna varıldı.

Diğer yandan Rusya’nın bu girişiminin engellenebilmesi ve saldırıların durdurulabilmesi için ne yapılabileceği gibi konular da zirvede görüşüldü. Konuya dair uluslararası bir platform ile olaya müdahale edilip edilemeyeceği değerlendirildi. Zirveden çıkan bir diğer karar ise Türkiye’nin Ukrayna’nın yanında yer alması gerektiği oldu. Türkiye, bu ülkenin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması için destek sunacağını açıkladı.

Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Genel Başkan Vakili Binali Yıldırım gibi isimler yer aldı.

Güvenlik Zirvesi Toplandı

Konuya Dair Dışişleri’nden Açıklama Geldi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu askeri operasyona yönelik, Dışişleri Bakanlığı’nda da açıklama geldi. Açıklamada, Rusya’nın bu girişiminin kabul edilemez olduğunun altı çizilerek, bu saldırı reddedildi. Yapılan operasyonun hukuka aykırı olduğu vurgulandı ve uluslararası hukukun ihlal edildiği belirtildi.

Türkiye’nin hem bölgenin hem de dünyanın güvenliği açısından değerlendirildiğinde, bir tehdit olarak görülen bu askeri operasyonun karşısında olduğu dile getirilirken, operasyonun bir an önce durdurulması gerektiği çağrısı yapıldı. Türkiye, Ukrayna’dan yana olduğunu ifade etti.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış