11 Mayıs 2022 21:02 Güncelleme : 11 Mayıs 2022 21:02

Ukrayna’dan Gelen Haber Yağ Fiyatlarını Uçuracak! Düşecek Denilmişti Tam Tersi Oldu Markete Gidenler Raflarda Yağ Bulamadı!

Ukrayna’dan Gelen Haber Yağ Fiyatlarını Uçuracak! Düşecek Denilmişti Tam Tersi Oldu Markete Gidenler Raflarda Yağ Bulamadı!

Ayçiçek yağı ürünleri, 2022 yılının başından beri yükselen enflasyon oranlarının simgelerinden biri olarak gösteriliyordu. Bu durum, vatandaşların her evde bulunması gereken temel gıda ürünlerine erişim sağlayabilmelerini de zor bir hale getiriyordu. Şimdilerde en büyük ayçiçek yağı tedarikçimiz olan Ukrayna'dan gelen haberler, yeni zamların da yolda olduğunu gösterdi. İşte, Ukrayna'dan gelen ve sıvı yağlarda zam yapılacağının habercisi olarak lanse edilen son gelişmeye dair merak edilen tüm detaylar.

Son aylarda yükselen enflasyon oranları, birçok ürün için zam haberlerinin gelmesine neden oluyordu. Vatandaşlar, özellikle her evde olması gereken temel gıda ürünlerinin bu kadar pahalı olmasını her seferinde eleştiriyorlardı. Bu durum, devleti de harekete geçirmiş ve bir süre sonra sıvı yağ fiyatlarında bir indirim yapılacağı açıklanmıştı.

Fakat fiyatlar, beklenen indirim haberlerinden çok uzakta yeni zam haberiyle vatandaşları daha da zorlamaya başlamıştı. Şimdilerde ayçiçek yağı konusunda en önemli tedarikçilerimizden biri olan Ukrayna tarafından da kötü bir haber geldi. İşte, ayçiçek yağı fiyatlarını uçuracak yeni gelişmeye dair merak edilen tüm detaylar.

Rusya Ukrayna’ya Ait Ayçiçek Yağı Depolarını Resmen Talan Etti!

Rusya – Ukrayna arasında yaşanan uzun süreli gerginlik, jeopolitik risklerin ortaya çıkmasına neden olurken iki ülkenin ihraç ettiği ürünlere ciddi zamlar uygulanıyordu. Bu durum, son yaşanan gelişmeyle birlikte ayçiçek yağlarına yeni zamların geleceği haberini de ortaya çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Zaporijjya Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamaya göre Rus güçleri son olarak Ukrayna’da bulunan bir sıvı yağ deposunu hedef aldı. Buna göre kurumdan gelen açıklama, ‘’İşgalci Rus güçleri, son olarak Pologi Yağ Fabrikasını vurdu. İşgalden önce bu fabrika, bölgenin en çok gelir getiren yerlerinden biriydi’’ şeklinde gelişti. Bu durum, ülkemizdeki ayçiçek yağı fiyatlarının da dolaylı yoldan artacağını gözler önüne serdi.

Rusya Ukrayna’ya Ait Ayçiçek Yağı Depolarını Resmen Talan Etti!

11 Mayıs Güncel Ayçiçek Yağı Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Yaşanan gelişmelerin gölgesinde Tarım Kredi Kooperatifine bağlı market zincirlerinde geçtiğimiz günlerde 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatının 119 liraya düştüğü açıklanmıştı. Bu indirim, Ukrayna’dan gelen kötü haberleri alan vatandaşların Tarım Kredi Marketleri önünde uzun kuyruklar oluşturmalarına neden oldu. Market raflarında sınırlı sayıda yer alan sıvı yağ ürünleri, kısa süre içerisine tükendi. Ayrıca BİM, ŞOK ve A101 marketlerinde ise güncel ayçiçek yağı fiyatlarının 149 ve 189,95 lira arasında değiştiği öğrenildi. Şimdilerde milyonlarca vatandaş, temel gıda ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağı ürünlerine yapılacak yeni zam miktarını korkulu gözlerle beklemeye devam ediyor. 

11 Mayıs Güncel Ayçiçek Yağı Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış