26 Kasım 2022 17:35 Güncelleme : 26 Kasım 2022 17:35

Ünlü ekonomistler altın için o tarihi gösterdi! Yastık altında altını olanlar dikkat, asıl rekor o zaman geliyor

Ünlü ekonomistler altın için o tarihi gösterdi! Yastık altında altını olanlar dikkat, asıl rekor o zaman geliyor

ABD enflasyon verisini açıklaması ardından altın ve para piyasalarında çalkantılı günler yaşandı. Ünlü ekonomistler tahminlerde bulunmaya devam ediyor. Yatırımcının kafası oldukça karışık olduğu bu dönemde yatırımlarını nasıl değerlendirmeleri gerektiği noktasında araştırmalar devam ediyor. Ünlü ekonomistler altın için o tarihi gösterdi! Yastık altında altını olanlar dikkat, asıl rekor o zaman geliyor...

Dünya genelinde son bir yılda altına yatırı yapanların sayısı bir hayli yüksek. Değerli yatırım aracı olan altın fiyatları günden güne farklılık gösterebiliyor. Altın fiyatlarında bu dalgalanmalar yaşanırken ünlü piyasa ekonomistlerinden açıklamalar art arda geliyor. 2023 yılında dahada yükseleceği ön görülen altın fiyatları için yatırımcılar nasıl bir yol izlemesi noktasında kafa karışıklığı yaşıyor.

Yıl başından bu yana bireysel altın yatırımcısı oranındaki artışları dikkat çekiyor...

Küresel ekonomide ABD'nin açıkladığı veriler altın fiyatları üzerinde etkisi oldukça büyük. ABD’de enflasyon beklentinin altında gelmesiyle yükseliş eğilimine giren ons altın 1.785 dolara çıktıktan sonra bu hafta 1.740 doların altına sarktı. Teknik göstergeler 2023’te yükselişlere işaret etse de, yakın vadede rallinin devam etmesi için 1.800 dolar bariyerinin aşılması gerekiyor. Bunun için de spekülatif yatırımcının ons altına ilgisinin artması gerekli. Son bir yılda altına yapılan yatırımın sürekli olarak artış gösterdiği gözlemlenirken altın EFT'leri gerilemiş durumda.

Piyasada geri çekilmeler yaşanabilir

Son üç ayda zirveyi yaşayan ons altın yükselmeye devam ediyor. FED düşük faiz politikası ile altına nefes aldırdı. Analistler, "Altın fiyatında 1.618 dolar/ons seviyesinden başlayan güçlü hareket yavaşladı. Şu anda bir konsolidasyon süreci yaşanıyor. ABD Dolarında yaşanmakta olan düzeltme altındaki yukarı hareket için güçlü bir katalizör olmayı sürdürüyor" diyor. 

Piyasada geri çekilmeler yaşanabilir

Teknik analizler: 2023'ün son çeyreğinde güçlü bir rekor gelebilir

Teknik analizler 2023'ün son çeyreğinde altın fiyatlarında rekor yükselişler yaşanabilir tahminlerinde bulundu. FXEmpire.com’da yayınlanan analizde de ons altının Elliott dalga teorisi ve Fibonacci uzantısı çalışmalarına göre önümüzdeki yılın sonuna doğru ons altın fiyatının 2.088 dolarlık tarihi zirvesini geçebileceği öngörülüyor.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış