17 Şubat 2022 18:00 Güncelleme : 17 Şubat 2022 14:01

Whatsapp Artık Her Telefonda Çalışmayacak! Whatsapp'ın Desteklemediği Telefonlar Belli Oldu

Whatsapp Artık Her Telefonda Çalışmayacak! Whatsapp'ın Desteklemediği Telefonlar Belli Oldu

WhatsApp 16 Şubat tarihinde yapılan son güncellemesinin ardından bazı telefon modellerinde artık çalışmayacak. Sizde telefonunuzda bu uygulamayı kullanmak istiyorsanız modelinizi yükselmeyi unutmamalısınız.

Whatsapp düzenli gelen güncellemeler ile anlık mesajlaşma seviyesinde en iyi noktaya gelmeye çalışıyor. Tabi bu tür güncellemeler eski telefonların işletim sistemleri tarafından desteklenmiyor. Son güncelleme ile birlikte İOS ve Android sürümlerinden bazılarını desteklemeyeceği açıklandı. Peki, Whatsapp hangi telefonları 16 Şubat tarihinden itibaren desteklemeyecek?

Whatsapp, son olarak 16 Şubat tarihinde bir güncelleme paylaştı. Bu güncelleme ile birlikte birçok yeni özellik anlık mesajlaşma servisine geldi. Ancak bu değişiklik birçok markanın ve işletim sisteminin artık bu uygulamayı kullanmayacağı anlamına da geliyor.

Dünya üzerinden 2 milyar bulunan WhatsApp kullanıcıları uygulamayı kullanmaya devam etmek istiyorsa yapmaları gereken yeni modellere geçmek olacaktır. İOS 9 ve Android 4.0.3 ve alt sürümleri artık desteklenmeyecek.

Whatsapp Tarafından Desteklenmeyecek İphone Cihazları

WhatsApp’ın son güncellemesi ile birlikte bazı İphone modellerinde artık desteklenmeyeceği açıklandı. Bu modeller içerisinde İOS 10 sürümü bulunmayanlar olacaktır.


• İPhone 4
• İPhone 4S
• İPhone 5


Kısaca iOS 10 sürümünün izin verilmediği tüm Apple cihazları artık bu popüler mesajlaşma uygulamasını değiştiremeyecek. 

WhatsApp Hangi Sürümleri Destekliyor?

WhatsApp’ın yeni gelen güncellemesi sonrasında dünya üzerinden en çok kullanılan Android işletim sistemine sahip cihazlar etkilendi. Tüm cihazları saymak yerine telefonunuzun ayarlar kısmında Android’in hangi sürümünü kullandığınıza bakarak cihazınızın bu güncellemeyi destekleyip desteklemediğini öğrenebilirsiniz.

Android OS 4.0.3 ve üzerinde olan tüm sürümler bu uygulamayı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilecekler.

İOS işletim sistemi içinse İOS 10 ve üzerinde ki kuruluma sahip olan cihazlar bu uygulamayı tercih edebilecekler. Sizlerde bu durum karşısında mağdur olmak istemiyorsanız yapmanız gereken telefonunuz eğer müsaade ediyorsa işletim sisteminizi güncellemek olacaktır.

Güncelleme kısmına tıklayarak bunu yapabilirsiniz. Tabi bunu yaparken telefonunuzun bir Wi-Fi ağına bağlı olması gerekiyor. Eğer cihaz buna izin vermiyorsa bu uygulamayı kullanmak için uygun bir modele geçmeli veya yeni bir anlık mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başlamalısınız. 

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış