19 Nisan 2023 23:03 Güncelleme : 19 Nisan 2023 23:01

Yaşlılıkta bakım için büyük fırsat geliyor! Bakan Nebati herkese duyurdu, parasız yaşlı kalmayacak

Yaşlılıkta bakım için büyük fırsat geliyor! Bakan Nebati herkese duyurdu, parasız yaşlı kalmayacak

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) katılımı her geçen gün artarken, şimdi de BES’te 18 yaş altı için sınırın kaldırılmasından sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaşlılıkta bakım için yeni bir hazırlık içinde olduklarını bildirdi. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu konu hakkında ayrıntıları paylaştı.

Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 18 yaş altı sınırın kaldırılmasının ardından Bakan Nebati yaşlılıkta bakım ile ilgili yeni bir hazırlık içinde olduklarını belirtti. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, çalışmanın 3 bakanlık ile ortaklaşa yapıldığını söyledi. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Bakan Nebati’den BES ile ilgili açıklamalar

Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yer alan 18 yaş altı çocuk sayısının 500 bini aştığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu kapsamda ürün geliştirmeye devam edildiğini ve yaşlılıkta bakım sigortası için yeni bir çalışma hazırlığında olduklarını açıkladı. BES’te 18 yaş alt sınırının geçen yılsonunda kaldırıldığını belirten Bakan Nebati, sisteme bir yıl gibi kısa bir sürede giren çocuk sayısının 500 bini aştığını da belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; “Çocukların işi tamam, şimdi sıra yaşlılarımızda. Bir adım daha atıyoruz ve evde bakım sigortasını sektöre kazandıracağız” ifadelerini kullandı. Bu konuyu önemsediklerini belirten Bakan Nebati, hepimiz yaşlanacağız, çocuklarımızı bize bakmakla yormayalım, finansal mimarinin içerisinde bu konuyu yerleştireceğiz dedi.

Bakan Nebati’den BES ile ilgili açıklamalar

3 bakanlık ile ortaklaşa çalışılıyor

Bakan Nebati açıklamalarının devamında, çalışmaların yoğun bir şekilde ilerlediğine işaret etti ve yasal değişiklikleri de yapacaklarını, yaşlılıkta daha iyi şartlarda bakım için bu sigortayı hep beraber geliştirmiş olacaklarını belirtti. Konuyla ilgili SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, bakım sigortası ve uzun sürekli sağlık sigortası üzerinde çalışmaların devam ettiğini, 3 bakanlığın bu işin içinde olduğunu belirtti. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yanı sıra Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile birlikte çalışıldığını belirtti. Dünyadaki uygulamalara baktıklarını, henüz modelin net olmadığını ama bu yönde bir ihtiyaç olduğunu gördüklerini belirtti. Kamu-özel işbirliğiyle bir yapı geliştireceklerini söyleyen Eroğlu, tahminen çalışmaların 3 ay gibi bir sürede vücut bulacağına da işaret etti.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış