23 Şubat 2022 08:45 Güncelleme : 23 Şubat 2022 08:45

Yaz Yüzünü Gösterip Kaçtı! Yağışlar Bu İlleri Vuracak!

Yaz Yüzünü Gösterip Kaçtı! Yağışlar Bu İlleri Vuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta boyunca devam edecek kuvvetli yağışlar konusunda milyonlarca vatandaşı uyardı. Meteoroloji uzmanları, yağışların ne zaman kuvvetleneceği konusunda da tahminlerini iletti. İşte, çığ ve sel gibi sorunlarla karşı karşıya gelebilecek bölgeler ve tehlikeli geçecek günler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son günlerde değişen hava koşulları nedeniyle vatandaşları uyardı. Yağışlar kuvvetli şekilde geri dönüyor. Üstelik kuvvetli yağışlar, bazı illerde çok daha fazla hissedilecek. Yağışlar, hafta boyunca durmak bilmeyecek. Milyonlarca vatandaşı kötü sürprizler bekliyor.

Meteoroloji uzmanları, haftanın yağışlı geçeceğini bildirmelerinin ardından hangi illerimizde tehlikenin çok yüksek olduğunu da açıkladılar. Bu illerde yaşayan milyonlarca vatandaşın sel ve çığ gibi risklere karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden haftalık hava durumu hakkında merak edilen tüm detaylar.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Risklere Karşı Uyarıda Bulundu!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son değerlendirmelerini halkla paylaştı. Uzmanlara göre ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Hakkari çevresinin kar yağışlı, Artvin ilinin kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı, diğer bölgelerde ise az yağışlı ve açık bir havanın olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi için uyarılarda bulunan uzmanlar, yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli alanlarda çığ riskinin olacağını belirttiler. İç ve doğu kesimlerse ise buzlanma ve don olaylarıyla birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Pazartesi Günü Çok Dikkatli Olunması Gerekiyor!

Meteoroloji uzmanlarından gelen açıklamalara göre hafta boyunca devam edecek yağışlı hava, Pazartesi günü etkisini arttırarak sel ve heyelan gibi afetlere sebep olabilir. Özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde etkili olacak sağanak yağışlar, vatandaşları zor durumlarda bırakabilecek. İşte, Pazartesi günü olması beklenen hava sıcaklığı ve rüzgar değerleri.
• Hava Sıcaklığı
Hafta boyunca etkisini sürdürmesi düşülen sağanak yağışlar, havanın soğuması bazında etkili olmayacak. Bu durumda hava sıcaklığının kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı ve diğer bölgelerde kayda değer bir değişikliğin olmayacağı açıklandı.
• Rüzgar Oranı
Sağanak yağışlarla birlikte etkisini arttıracak olan rüzgarlar, genellikle kuzey, zamanla güney yönünden hafif olmak üzere ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Fakat ülke genelinde şiddetli rüzgarların oluşmayacağı ve rüzgar oranlarının mevsim normallerinde geçeceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden Çığ Uyarısı Geldi!

Meteoroloji, sağanak yağışların yanı sıra Akdeniz Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde, İç Anadolu Bölgesi’nin güneyinde ve doğusunda, Karadeniz Bölgesi’nin iç ve yüksek alanlarında ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yerlerinde oluşabilecek çığ riskine karşı uyarılarda bulundu. Ayrıca uzmanlar, oluşabilecek herhangi bir olumsuzluk karşısında dikkatli ve tedbirli olmak konusunda da tüm vatandaşlarımıza çağrıda bulundu. 

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış