27 Kasım 2022 00:23 Güncelleme : 27 Kasım 2022 00:23

Yeni yardımlar başladı! Çalışan herkes yararlanabilecek, maaşlara ek olarak ödeniyor

Yeni yardımlar başladı! Çalışan herkes yararlanabilecek, maaşlara ek olarak ödeniyor

9 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren ve yeni yasa kapsamında doğalgaz ve ısınma gideri destek ödemeleri hakkında detaylar paylaşıldı. Çalışanlar için yapılacak olan bu yardı kapsamında destek tutarları da belli oldu. Peki, bu destek ödemelerinden kim yararlanacak?


9 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe giren yeni yasa kapsamında doğalgaz ve ısınma gideri desteğine ilişkin ayrıntılar açıklandı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Resmi Gazete’de yayımlandı

Doğalgaz ve ısınma giderleri için çalışanlara verilecek olan destek düzenlemesi hakkında ayrıntılar paylaşıldı. Bu kapsamda asgari ücreli ve çalışanların maaşından kesilen 178,4 TL gelir vergisiyle birlikte SGK priminden kesilen 454,6 TL’den vazgeçmiş olacak. Bu kapsamda çalışanların maaşına 633 TL eklenecek. İşverenlerin çalışanları için ödediği 1000 TL’lik vergide ortadan kalkacak. Bu kapsamda işverenler 2023 senesinin haziran ayına kadar çalışanların maaşlarına 1.000 TL ekleyebilecekler.

9 Kasım 2022 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yeni karar hakkında ayrıntılar belli oldu. Yapılan düzenleme kapsamında; Çalışanlar için elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderleri karşılığında aylık 1000 TL ek ödeme yapılacak ve bununla birlikte personel için yapılan yemek ödemeleri de nakit olarak verilecek.

Resmi Gazete’de yayımlandı

Çalışan için doğalgaz desteği

7420 sayılı Kanun kapsamında işverenler çalışanların doğalgaz ve ısınma giderlerine karşılık olarak 9 Kasım 2022 ve 30 Haziran 2023 tarihleri arasında prim esas kazançlarına ek olarak aylık 1000 TL’yi aşmayan gelir vergisi ve SGK prim istisna verecek. Toplamda 8 ay ödeme yapılacak ve işverenlerin yapmış olduğu ödemeler vergi ve SGK yönünden teşvik alacak. Ödemeler elektrik, ısınma ve doğalgaz giderleri karşılığında yapılmaktadır.

Çalışan için doğalgaz desteği

Doğalgaz desteğinin şartları nelerdir?

Doğalgaz, ısınma ve elektrik giderleri işverenler açısından zorunlu değildir ve ödemeler isteğe bağlı olarak yapılmaktadır. İşverenler tarafından çalışanlara yapılacak ödemelerde SGK istisna tutarı şu şekildedir:

Ay bazında 1.000 TL’yi aşmayan ödemeler istisna kapsamında yer almaktadır. İşverenler tarafından yapılacak doğalgaz, elektrik ve ısınma giderleri için aylık 1.000 TL’lik ödemeler istisna kapsamında yer almaktadır. 1.000 TL’yi aşan ödemelerde gelir vergisi ve SGK primine tabi tutulacak. Ödemeler çalışanların maaşlarına ek olarak yapılan bir ödemedir.

İstisnadan faydalanmak isteyen işverenlerin ödemeleri çalışanların maaşlarına ilave olarak yapması zorunludur ve istisna 9 Kasım 2022 ve 30 Haziran 2023 tarihlerinde yapılan ödemeleri kapsamaktadır. Belirlenen süre içinde yapılan ödemeler istisna kapsamında yer alacak. Ödemeler doğalgaz, elektrik, ısınma giderlerinin karşılık olarak yapılmaktadır. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. Barış

    Peki iş veren vermesse nasil olucak

    27-11-2022 07:55