13 Ağustos 2022 10:03 Güncelleme : 13 Ağustos 2022 10:03

Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! İşte lezzetli çay demlemenin püf noktası: Küp şeker taktiği!

Yıllardır yanlış yapıyormuşuz! İşte lezzetli çay demlemenin püf noktası: Küp şeker taktiği!

Bu çay demleme tekniğiyle birlikte artık çayınızın rengi ve tadı çok değişecek. Yıllardır bilinen çay demleme tekniğini bir kenara atacak ve bu yöntemi uygulayacaksınız. Peki, o püf noktası nedir?

Çay, toplumumuzda en sevilen içecekler arasında yer alsa da çay demlemek de ayrı bir özen gerektiriyor. Yıllardır uygulanan bu tek yöntemin yanında birçok çay demleme yöntemleri de bulunuyor. Bunlardan biri de küp şeker taktiği olarak geçiyor. Bu basit ve etkili yöntemle birlikte hem çayınızın tadı hem rengi çok değişecek. Bu püf noktasının ardından artık çayınızı daha farklı şekilde demleyeceksiniz. İşte o etkili ve basit püf noktası…

Küp şeker taktiği nedir?

Çay demleme konusunda bir fikriniz yoksa bu basit ve etkili yöntemle birlikte artık lezzetli mi lezzetli bir çay içeceksiniz. Çayı şekersiz içen kişilerin kullanabileceği bu püf noktası hem çok kolay hem de oldukça zahmetsiz. Demleme aşamasında demliğimizin içine atacağımız bir küp şeker, hem çayımızı daha lezzetli yapacak hem de renginin de daha canlı olmasını sağlayacaktır. Çayınızın kokusu bile bu yöntemle daha çok ortaya çıkacaktır.

Küp şeker taktiği nedir?

Diğer çay demleme teknikleri

Çay demleme konusunda küp şeker taktiğinin ardından birçok yöntem de bulunuyor. Bunların arasında şu teknikleri de kullanabilirsiniz:
• Çayınızı demlemeden önce demliğinizi sıcak su ile biraz ısıtabilirsiniz. Bu ısıtma yöntemi çayınızın kaliteli bir şekilde demlenmesini sağlamaktadır.
• Çay demlediğiniz demliğinizde farklı bitki çayları demlememeye özen göstermelisiniz. Demliğinizi yıkasanız bile bitki çaylarınızın kokusu demliğe sinecektir. Bu da çay demlerken lezzetini düşüren noktalardan biridir.
• Çayınızı demlerken ne kadar oksijen değeri ve minerali bol olan bir su kullanırsanız lezzeti de aynı oranda artacaktır.
• Çayınızın tadının ve aromasının daha çok artmasını isterseniz cam veya porselen demlik kullanabilirsiniz.
• Çayınızı demlemeden önce yıkarsanız, ona tadını veren yaprakların da gitmesine sebep olabilirsiniz. Çayın lezzeti de bu şekilde düşebilir.
• Suyunuzun sert ve kireçli olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bu yüzden musluk suyu ile çay demlerseniz tadında bir değişiklik olabilir.

Diğer çay demleme teknikleri

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış