25 Kasım 2022 13:05 Güncelleme : 25 Kasım 2022 13:05

Yiyenleri kalbinden vuran börek tarifi! Kıymalı avcı böreği en sevdiğiniz börek tarifi olabilir

Yiyenleri kalbinden vuran börek tarifi! Kıymalı avcı böreği en sevdiğiniz börek tarifi olabilir

Börek tarifleri şüphesiz herkesin sevdiği tarifler arasında yer alıyor. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu börekle harika sofralar hazırlayabilirsiniz. İç malzemesinde ufak değişiklikler yapabilir damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. İster sabah kahvaltılarında çayın yanında isterseniz akşam öğününüzde tüketebileceğiniz bu lezzetli tarifi oldukça pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Kıymalı avcı böreğinin içerisinde yer alan içi kıymalı ve bulgurlu dışı ise galeta ununa bulanmış haliyle hepinizin çok seveceği bir börek haline geleceğine eminiz. Arkadaş oturmalarınız için hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. Oldukça sevilen bu lezzeti denemeyen kalmasın. Tarif defterlerinize ekleyebileceğiniz bu kıymalı böreği bir yiyen bir daha isteyecek. Hazırsanız daha fazla beklemeden tarifimizi hazırlamaya başlayalım.

Kıymalı avcı böreği tarifi için gerekli malzemeler;

4 adet yufka
300 gr kıyma
3-4 küçük soğan
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 Türk kahve fincanı ince bulgur
1 kaşık biber salçası ( isteğe bağlı)
Tuz, karabiber, pul biber

Arası için;
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;
1 yumurta
Galeta unu

Enfes lezzetli kıymalı avcı böreği tarifi nasıl hazırlanır?

İlk olarak kıymamızı rengi dönene kadar biraz yağ ile kavuralım. Ardından içerisine yemeklik doğranan soğanları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Diğer taraftan bulguru yeterli su ile ıslatalım.

Ardından baharatları ceviz içini bulguru kıyma ile buluşturalım. 1-2 dakika kadar daha kavuralım ve altını kapatalım.

Su ve sıvı yağı bir kapta karıştıralım ardından bir yufkayı tezgaha açalım ve üzerine fırça yardımı ile bu karışımdan sürelim. Ardından ikinci yufkayı üzerine açalım ve yine bu karışımdan sürelim.

Ardından yufkamızı 8 eşit parçaya bölelim. Uzun kenarlara kıymalı içten koyalım ve yanlardan katlayarak ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde saralım.

Diğer iki yufkaya da aynı işlemleri uygulayalım. Kalan su ve sıvı yağlı karışıma bir yumurta kıralım ve iyi bir şekilde çırpalım. Ardından börekleri önce sıvı karışıma ardından galeta ununa bulayalım ve fırın tepsisine dizelim. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet oldun...

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış