17 Şubat 2022 10:00 Güncelleme : 17 Şubat 2022 13:19

YKS Sınav Ücreti Dudak Uçuklattı! Üniversite Sınavına Girmek İsteyen Öğrenciler İsyan Ediyor

YKS Sınav Ücreti Dudak Uçuklattı! Üniversite Sınavına Girmek İsteyen Öğrenciler İsyan Ediyor

ÖSYM sınavlarının 2022 yılı için belirlediği ücretler açıklandı! Ücretlerin açıklanmasından sonra fiyatlar resmen şok etkisi yarattı. Bu noktada veliler ekonomik anlamda oldukça zorluk yaşarken eğitimciler ise ÖSYM’nin tamamen bir para şirketine dönüşmesinden kaynaklı yakındı. İşte vatandaşı kahreden öğrencileri zorlayacak YKS ücreti haberinin detayları…

2022 yılı kapsamında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvurular sonunda başladı. YKS sınavına girecek adaylar 7 Mart tarihine kadar sınav için başvuruda bulunabilecek. 3 farklı oturumdan oluşan üniversite sınavında öğrenciler ilk etapta temel yeterlilik yani TYT sınavına girecek. 18 Haziran’da gerçekleşecek bu sınavda, öğrenciler temel yeterlilik seviyelerini ölçecek. İkinci oturumda alan yeterlilik testlerine tabi tutulacak öğrenciler, son oturumda ise yabancı dil testi sınavına girecek. 18 ve 19 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek bu sınav için öğrenciler aylar öncesinden hazırlanmaya başladı. Ancak ÖSYM’nin açıklamış olduğu güncel sınav ücretleri öğrencileri, velileri ve eğitimcileri şoke etti.

Geçen Seneye Nazaran Fiyatlarda Büyük Artış

Geçen sene içerisinde sınava giren öğrenciler oturum başına 90 TL bir ücret ödüyordu. Ancak bu sene içerisinde sınava girecek öğrenciler tek oturum başına 115 TL ödeyecek. Öğrencilerin üç oturuma girmesi sonucunda ÖSYM birimine ödeyecekleri toplam tutar ise 345 TL olarak belirlendi. Bu noktada öğrenciler, aileler ve eğitimciler isyan bayrakları çekti. Ödeme kısmında sorun yaşayacaklarını bildiren veliler, ÖSYM’ye talepte bulundu ancak ÖSYM’den herhangi bir dönüş olmadı.

Geçen Seneye Nazaran Fiyatlarda Büyük Artış

Veliler ÖSYM Ücretlerine Yetemiyor!

Yıl içerisinde toplamda 50 sınav gerçekleştiren ÖSYM, giderek sınav ücretlerini artırmaya devam ediyor. Ortalama olarak sınavlara yıl içerisinde 10 milyon kişi başvuruda bulunuyor. Artan başvuru sayısı ile ÖSYM’nin kazandığı fiyat da artıyor. Veliler artık bu durumdan çok sıkıldıklarını ve öğrencilerini ÖSYM sınav giriş ücretlerini para yetiremediğini dile getiriyor. YKS sınavında yapılan artış ise veliler için bardağı taşıran son damla oldu. İsyan bayraklarını çeken velilere eğitimciler de destek sağladı. Üniversite sınavına girmek isteyen öğrencilerin üniversiteye girmesi için 345 TL ödemesini doğru bulmayan eğitimciler ve veliler, ÖSYM’nin fiyatları daha aşağı çekmesini; hatta sınavlara girilirken öğrencilerden ücret alınmaması talebinde bulunuyor.

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış