17 Eylül 2022 18:00 Güncelleme : 17 Eylül 2022 18:00

Yüz makyajının vazgeçilmez ürünleri hangisi? İşte kusursuz bir makyaj için gerekenler

Yüz makyajının vazgeçilmez ürünleri hangisi? İşte kusursuz bir makyaj için gerekenler

Kusursuz bir yüz makyajı yapmak istiyorsanız bunun için olmazsa olmaz bazı ürünler vardır. Bu ürünleri kullanarak ister gündüz ister gece makyajlarını yapabilirsiniz.

Kusursuz bir yüz makyajı için bazı önemli makyaj malzemeleri bulunmaktadır. Gün boyu makyajınızın bozulmadan kalmasını sağlayacak bu ürünlerle birlikte göz alıcı bir makyaj yapabilirsiniz. Özellikle bu makyaj malzemelerini doğru bir sıralamayla kullanmanız ve nemlendirici uyguladığınız bir cildinizin olması oldukça önemlidir. Makyaja başlamadan önce cildinizi makyaja hazırlamak için temizliği ve nemlendirilmesi çok önemlidir. İşte o vazgeçilmez makyaj ürünler…

Kusursuz bir yüz makyajı için gerekenler

Makyaj bazı cildinizdeki kusurları kapatmak ve cildinizi kusursuz göstermek için en iyi seçeneklerden biridir. Makyajın en alt kısmına uygulayacağınız makyaj bazıyla cildinizi pürüzsüzleştirebilirsiniz. Makyaj bazının yanında kapatıcı da cildinizi kusursuzlaştıran ürünlerden biridir. Cildinizde oluşan lekeler, izler veya sivilceleri gizlemek isterseniz kapatıcı kurtarıcınız olacaktır. Küçük kusurları kapatmak için en iyi tercihlerden biridir.
Fondöten cilt makyajının olmazsa olmaz ürünlerinden biridir. Cilt renginize ve cilt tipinize en uygun fondöteni seçmelisiniz. Fondötenin ardından göz makyajınızı ortaya çıkaran bir diğer ürün de göz altı kapatıcısıdır. Gözünüzün altını eşitleyen bu ürün, genel olarak makyajınızın kusursuz görünmesini sağlar. Fondöteninizi uyguladıktan sonra gün boyu sabit kalması için yarı transparan pudra kullanabilirsiniz. Bu pudra hem fondötenin sabitlenmesini hem de cildinizin yağlanmasını engelleyecektir.

Kusursuz bir yüz makyajı için gerekenler

Kusursuz makyajı tamamlayan ürünler

Kusursuz bir makyajın olmazsa olmazlarından biri de göz farıdır. Seçtiğiniz far ile makyajınızı ön plana çıkartabilirsiniz. Bunun için genellikle kıyafet seçiminde giydiğiniz renk tonları yol gösterici olabilir. Bir diğer tamamlayıcı ürünlerden biri de allıktır. Cildiniz sağlıklı bir görünüş ve ışıltı katmak için allık vazgeçilmez ürünlerden biridir. Elmacık kemiklerinize uyguladıktan sonra makyajınızın daha güzel görünmesini sağlayacaktır.
Kaşlarınıza yoğunluk katmak isterseniz kaş renginize uygun bir kaş farı veya kalemi kullanabilirsiniz. Bir diğer tamamlayıcı ürünler arasında dudak kalemi bulunur. Rujunuza uygun bir kalem ile dudaklarınızı ön plana çıkartabilirsiniz. Elmacık kemiklerinizi ön plana çıkarmak istiyorsanız highlighter ile bu bölgeyi aydınlatabilirsiniz.

Kusursuz makyajı tamamlayan ürünler

Etiketler

Kadın  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış