14 Ağustos 2022 18:22 Güncelleme : 14 Ağustos 2022 18:22

Yüzü aydınlatıyor, renk tonunu eşitliyor! İşte fondötenleri tarihe karıştıracak o yöntem

Yüzü aydınlatıyor, renk tonunu eşitliyor! İşte fondötenleri tarihe karıştıracak o yöntem

Yüzünüzdeki cilt eşitsizliğinden ve onu dengelemek için kullandığınız makyaj malzemelerinden sıkıldınız mı? İşte tam sizlik formüller.

Yazın cildinizde oluşan bronzluktan sıkılmaya başlayanlar, cildinde ağda, yanık veya da daha birçok farklı nedenden dolayı yer yer kararmalar yaşayan insanlar, özellikle dirsek, koltuk altları ve diz aktarmalarından kurtulmak isteyen herkes buraya toplansın. İşte haberimizin devamında güzellik sırları sizlerle… 

Kararmaları önleyecek o muhteşem yöntemler

Doğduğumuz zaman sahip olduğumuz o yumuşacık, pürüzsüz ve kusursuz cildimiz, zaman geçtikçe birçok nedenden dolayı deformasyonları oluyor, Güneş ışığından tutunda kimyasal ve çevresel birçok farklı sebeplerden dolayı kararmalar gerçekleşiyor. Böyle durumlarda da o bebeksi cildimize yeniden kavuşmak biraz hayal gibi duruyor. Oysa evimizde kolayca hazırlayabileceğimiz karışımlar ve cildimizi bizden bile çok düşünen doğal malzemeler ile şimdikinden daha beyaz, parlak ve canlı hale getirmemiz oldukça mümkün. Biz yeter ki hangi malzemeyi nasıl ve ne zaman kullanmamız gerektiğini iyi bilelim, biraz sabretmeyi ve elimizden geldiğince düzenli kullanmayı elden bırakmayalım.

Kararmaları önleyecek o muhteşem yöntemler

Doğal malzemeler ile cilt bakımı

  • İşte en basit ve tek malzeme ile yapılacak bir yöntem; yoğurt maskesi.

Yoğurt maskesinin faydalarını say say bitmez. İçinde bulunan laktik Asit sayesinde cilt rengini açma konusunda size büyük bir destek verebilir. Elbette burada sözünü ettiğimiz yoğurt ev yapımı dediğimiz ve olabildiğince doğal sütten elde edilen yoğurtlardır. Eğer bu maskeyi düzenli olarak yüzünüze Ya da renginin açılmasını istediğiniz bir başka bölgeye uygular ve yoğurdun iyice kurumasını bekledikten sonra ılık su ile yıkarsanız bir aya kadar sonra cildinizin eskisinden daha beyaz ve de parlak olduğunu görürsünüz.

  • Portakal suyu ve zerdeçal karışımı;

Portakal tek başına bile cildimizde harikalar yaratır. Orta boy bir portakal alın ve ikiye bölüp bir yarısının suyunu sıkın. Şıkmış olduğunuz bu suyun içerisine hafif yoğun bir kıvam alana kadar toz zerdeçalı ekleyerek karıştırın. Bu karışıma gece uyumadan önce beyazlamasını istediğiniz bölgeye parmak uçlarınızla masaj yaparak yedirin. En az 1 saat bekletin ve daha sonra yıkayın. Bu karışımı düzenli olarak her gün uygulayabilirsiniz. Bir ay içinde sonuçlarını görmeye başlayacaksınız

Doğal malzemeler ile cilt bakımı

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış