20 Eylül 2022 10:00 Güncelleme : 20 Eylül 2022 10:00

Zayıflamak için yerken sağlığınızdan ediyor! Ünlü doktor o besine karşı özellikle uyardı

Zayıflamak için yerken sağlığınızdan ediyor! Ünlü doktor o besine karşı özellikle uyardı

Dr. Mehmet Öz’den dikkat çeken açıklamalar geldi. Sağlıklı olarak görülen yiyeceklerin de zararları olduğunu açıkladı. İçerisinde gizli şeker bulunan riskli yiyecekleri açıklayan Dr. Mehmet Öz, bu açıklamalarıyla gündemde de oldukça dikkat çekti.

Ülkemizde şeker tüketimi her geçen gün daha yaygınlaşıyor. Uzmanlar, şekerin zararlarını açıklarken, akla gelmeyen yiyeceklerin içinde de yüksek orada şeker bulunmaktadır. Bu gizli şeker bulunduran yiyecekler de sağlığımız için büyük risk oluşturmaktadır. Dr. Mehmet Öz bu konuda dikkat çekecek uyarılarda bulundu. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Dr. Mehmet Öz’den önemli uyarılar geldi

Sağlığımız için büyük risk oluşturan bu yiyeceklerin içinde yüksek oranda gizli şeker bulunmaktadır. Dr. Mehmet Öz bu konuda; “Her gün tercih ettiğimiz birçok yiyeceğin içinde, yaptığımız rejimi ve egzersizleri boşa çıkaracak oranda gizlenmiş şeker olabilir. Hangi diyet planını takip ederseniz edin, evrensel olan tek kural var: Ne kadar az şeker, o kadar iyi” ifadelerini kullandı. Gizli şeker bulunduran yiyeceklerin başında yulaf geliyor. Yulafın 100 gramında 22 grama kadar ilave şeker bulunmaktadır. Yulafı şeker içeren içeceklerden biriyle yerseniz, günlük önerilen ilave şeker hakkınızı da oldurmuş oluyorsunuz. Yulafı, taze meyvelerle veya biraz miktar tarçınla kullanarak sağlıklı bir hale getirebilirsiniz.

Bir diğer gizli şeker içeren yiyeceklerden biri de bazı enerji barladır. Atıştırmalık olarak yediğimiz bu gıdalar, sağlıksız bir ani şeker yükselişiyle birlikte fazla kalori almamıza da sebep olmaktadır. Bu ürünleri yemeden önce besin değerlerine bakmalı ve şeker, çikolata, şurup ve ‘ose’ ile biten herhangi bir kelime varsa şeker olduğu anlamına gelmektedir.

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış