Piyasa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını günlerdir merakla bekliyor. Bu kararın doların gidişatını etkileyeceği öngörülürken, dolar kuru 32,52 lira düzeylerinde seyrediyor. Uzmanlar, doların bu stabil durumunu, vatandaşların doların daha fazla yükselmeyeceğine ikna olmaları ve mevduat faizlerindeki artışa bağlı olarak Türk Lirası'na yönelmeleri şeklinde açıklıyor. Euro'nun fiyatı 35,00 TL, İngiliz Sterlini 40,68 TL ve İsviçre Frangı ise 35,67 TL'den işlem görerek günü açtı.

Geçtiğimiz ay beklenmedik bir faiz artışı gerçekleştiren Merkez Bankası, faizi yüzde 50 seviyesine çıkardıktan sonra Nisan ayında da yeni bir sürpriz yapma ihtimali piyasaları heyecanlandırıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yüksek faiz politikasını yılın son çeyreğine kadar sürdüreceğini belirten ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, Nisan ayında bir faiz artışı ya da indirimi beklemiyor.

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ DÜŞTÜ

Morgan Stanley, Kasım ve Aralık aylarında Merkez Bankasının politika faizinde indirime gideceği öngörüsünde bulunurken yıl sonunda dolar kurunun 38 lira olacağını tahmin etti.

25 NİSAN 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

Haber5N NOTU: Yatırım tavsiyesi değildir...