2018 yılında başlatılan ve emeklilerin refah seviyesini yükseltmeyi amaçlayan bayram ikramiyesi uygulaması, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda emeklilere ve hak sahiplerine yapılan ödemeleri kapsıyor. Bu uygulama ilk kez 2018'de her bir bayram için 1000 lira olarak belirlendi ve zamanla artış gösterdi. İkramiye, 2021 yılında 1100 liraya, 2023'te ise 2000 liraya yükseldi. 2023'teki %50'lik artışla birlikte, bu yıl için bayram başına ikramiye miktarı 3000 liraya çıkarıldı. SGK'nın verilerine göre, bu Ramazan Bayramı'nda toplamda 15,3 milyon emekli ve hak sahibine 41,3 milyar lira tutarında ikramiye ödendi.

EMEKLİLERİ HEYECANLANDIRAN GELİŞME

Ramazan Bayramı ikramiyelerinin yatırılmasının ardından, milyonlarca emekli ve hak sahibi şimdi de Kurban Bayramı ikramiyelerini merakla beklemeye başladı. Bu konuda büyük bir beklenti içinde olan emekliler için Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala yeni bir ikramiye miktarı gündeme geldi.

Cumhur İttifakı'nın ortağı Mustafa Destici, yaptığı bir basın toplantısında emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Partisinin genel merkezinde düzenlenen toplantıda, emekli maaşları ve bayram ikramiyelerine yapılacak zamlar hakkında konuşan Destici, emeklilerin karşılaştıkları adaletsizlik ve mağduriyetlere de dikkat çekti.

“ACİL DÜZENLEME GEREKİYOR”

Destici, devletin ve hükümetin emeklilerin yaşadığı mağduriyetleri bir an önce gidermesi gerektiğini belirtti ve "Emeklilerimiz için acil bir düzenleme yapılmalı, asgari olarak yaklaşık 5 bin lira artışla onların yaşam koşulları iyileştirilmelidir" dedi.

“İKRAMİYELER 10 BİN TL OLMALI”

Kurban Bayramı için belirlenen 3 bin lira ikramiyenin yetersiz olduğunu vurgulayan Destici, "Emeklilerimize küçükbaş kurban alabilecekleri kadar yani en az 10 bin lira ikramiye verilmelidir" şeklinde konuştu.

İktidara çağrıda bulunan Cumhur İttifakı ortağı Mustafa Destici, emekli maaşlarında 5 bin lira artış yapılmasını ve bayram ikramiyelerinin 10 bin liraya yükseltilmesini istedi. Destici'nin önerisi kabul görürse, emekliler toplamda 25 bin lira alacak.

MECLİSE ÖNERGE SUNULACAK

Ayrıca, Destici’nin bu açıklamalarının ardından CHP tarafından, Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 bin TL olması için meclise bir önerge sunulacağı öne sürüldü. Bu önerge TBMM'den geçerse, emeklilerin hesaplarına Kurban Bayramı için 10 bin TL yatırılacak.

KURBAN BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Bu yıl 16 Haziran'a denk gelen Kurban Bayramı için, ikramiyelerin Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bayramdan bir hafta önce ödenmeye başlanması öngörülüyor.