Milyonlarca emekli, bankaların sunmuş olduğu maaş promosyon kampanyalarını dikkatle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu açıklama sonrasında kamu bankalarının sunduğu promosyon miktarları 8 bin TL'den 12 bin TL'ye kadar çıktı. Bu durum, özel bankaların da benzer adımlar atmasına neden oldu ve özel banka emekli promosyonları da artış gösterdi.

Kamu bankalarında promosyon miktarları yüzde 166, özel bankalarda ise yüzde 40 oranında arttı.

SGK'dan ölüm aylığı alan yaklaşık 3,3 milyon hak sahibi, başvuruda bulunmaları halinde emekli maaş promosyonlarından faydalanabiliyor.

Özellikle özel bankalar arasında TEB emekli promosyonları yoğun ilgi görüyor. Peki, 2024 yılında TEB'in emekli promosyon tutarı ne kadar olacak? İşte 2024 TEB emekli promosyon detayları...

TEB EMEKLİ PROMOSYON 2024


TEB'e emekli maaşını aktaran müşteriler, bankanın sunduğu çeşitli ayrıcalık ve avantajlardan yararlanabilmektedir. TEB üzerinden emekli maaşı almayı tercih edenler için belirlenen promosyon miktarları şu şekilde açıklanmıştır:

Maaş Bandı ve Nakit Promosyon Tutarları:

  • 0 - 10.000 TL arası maaş alanlar için 5.000 TL,
  • 10.000 TL ile 15.000 TL arası maaş alanlar için 8.000 TL,
  • 15.000 TL ile 20.000 TL arası maaş alanlar için 10.000 TL,
  • 20.000 TL ve üzeri maaş alanlar için 12.000 TL.

Bu promosyonlar, TEB'in emekli müşterilerine sunduğu finansal destekleri yansıtmakta ve maaş bandına göre değişkenlik göstermektedir.

TEB EMEKLİ PROMOSYON 2024 NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

SGK veya Bağkur’dan emekli olacak kişiler, e-Devlet üzerinden veya SGK Müdürlükleri vasıtasıyla dolduracakları Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi üzerinden banka tercihlerini “Türk Ekonomi Bankası” olarak belirlemelidir. Emekli Sandığı'ndan emekliye ayrılacaklar ise, emeklilik başvuru dilekçelerini çalıştıkları kuruma sunarken tercih edecekleri banka olarak “Türk Ekonomi Bankası”nı işaretlemelidir.

Maaşını TEB'e aktarmak isteyen emekliler, kimlik belgeleri ile birlikte en yakın TEB şubesine giderek başvuruda bulunabilirler. Başvurular ayrıca CEPTETEB Mobil uygulaması üzerinden de gerçekleştirilebilir.

TEB Emekli Bankacılığı Dünyası, emeklilere yönelik birçok ayrıcalık sunmaktadır. Bu ayrıcalıklar arasında:

  • CEPTETEB Mobil, CEPTETEB İnternet Şubesi ve Çağrı Merkezi üzerinden yapılan EFT/Havale işlemlerinde ücretsizlik,
  • Aidatsız TEB Bonus Kart, TEB She Kart ve CEPTETEB Dijital Kredi Kart kullanımı,
  • TEB ATM'leri yanı sıra TEK ATM Platformu kapsamında Denizbank ve QNB Finansbank ATM'lerinden aylık üç işleme kadar ücretsiz para çekme, para yatırma ve kredi kartı borcu ödeme imkanı bulunmaktadır.