Yeni yılın başından bu yana değerini artırmaya devam eden dolar, 33 lira seviyesine ulaşarak vatandaşları endişelendiriyor. Merkez Bankası'nın bugün açıklayacağı faiz kararı, doların yükselişinde belirleyici bir faktör olacak. Yatırımcılar, 'Merkez Bankası faiz oranlarını yükseltecek mi, yoksa düşürecek mi? Faiz kararından sonra dolar ne olacak?' gibi sorularla meşgulken, ekonomist Alaattin Aktaş'tan önemli bir uyarı geldi. Aktaş, yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ekonomim'deki köşe yazısında önemli bir yazıyı kaleme alan Alaattin Aktaş dolar yatırımcılarını ilgilendirecek önemli bir hususta açıklamada bulundu.

Ekonomi uzmanı Alaattin Aktaş, Merkez Bankası'nın yaklaşan faiz kararını değerlendirdi. Aktaş'a göre, TL'nin stabil durumu ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın döviz alımını azaltacaklarına dair açıklamaları, faiz artışı ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Yazısında, Merkez Bankası'nın piyasaya TL pompalamasının enflasyona zarar verebileceğine dikkat çeken Aktaş, bu nedenle faiz artırımı yerine diğer araçların kullanılması gerektiğini savunuyor.

Piyasadaki yüksek kredi faizleri ve politika faizinin yüzde 50 olmasının zaten mevcut ekonomik sıkıntıları tetiklediğini belirten Aktaş, Merkez Bankası'nın faiz artırımına gitme olasılığının düşük olduğunu öne sürüyor. Ayrıca, enflasyonda ciddi bir bozulma olmadığı sürece para politikasının gevşetilmeyeceğini belirtiyor.

Alaattin Aktaş, yarınki Merkez Bankası toplantısından önce, faiz artırımı beklememenin ve gereksiz heyecanlardan kaçınmanın doğru olacağını ifade ediyor. Böylece, piyasaların mevcut politika faizi seviyesinde istikrarını koruyacağını düşünüyor.