6 Kasım 2022 19:58 Güncelleme : 6 Kasım 2022 19:58

KPSS Ortaögretim sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu! O tarihte ÖSYM'den kontrol edilebilecek

KPSS Ortaögretim sonuçları ne zaman açıklanacak belli oldu! O tarihte ÖSYM'den kontrol edilebilecek

Milyonlarca kişinin hazırlandığı KPSS ortaöğretim sınavı için heyecan dorukta. Lise mezunlarının kamu personeli olabilmesi için gerekli olan KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım’da tamamlandı. Sınava giren adaylar sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı konusunda konuşmaya başladı. KPSS ortaöğretim soru kitapçığı ve cevap anahtarları, her sınav sonrasında olduğu gibi ÖSYM tarafından yayınlandı. KPSS soru kitapçı ve cevap anahtarına nasıl ulaşılır? İşte detaylar…

KPSS ortaöğretim sınavı 6 Kasım saat 10:15’te gerçekleşti. Adayların çok çalıştıkları ve bir nevi hayatlarının gidişatını belirleyecek bu sınava milyonlarca kişi katıldı. Sınava giren adayların en merak ettikleri konulardan biri KPSS kitapçıkları ve cevap anahtarları oldu. KPSS ortaöğretim soru kitapçıkları nasıl ve nereden sorgulanır? Cevabı haberimizde…

KPSS ortaöğretim soruları ve cevap anahtarları yayınlandı

KPSSS ortaöğretim soru kitapçığının ve cevap anahtarının bir kısmı ÖSYM tarafından paylaşıldı. KPSS soru kitapçıklarının ve cevap anahtarlarının %10’luk bir kısmı ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr/TR,24069/2022-kpss-ortaogretim-sinavi-temel-soru-kitapcigi-ve-cevap-anahtari-yayimlandi-06112022.html adresinde yayınlandı.

KPSS ortaöğretim oturumu esnasında sınava giren adaylara 120 soru soruldu ve bu 120 soruyu cevaplamak için 130 dakika verildi. KPSS ve diğer ÖSYM sınavlarının bitiminde sınavların kitapçıklarına erişim sağlayabilmek hem sınavların tekrar yorumlanabilmesi hem de yanlışların kontrol edilip sınav sonucunun açıklanacağı güne kadar ortalama bir net hesaplaması için önemlidir. Bu nedenle her sınav sonrası ÖSYM tarafından sınav soruları ve cevap anahtarları ilgili sitede yayınlanır.

KPSS ortaöğretim soruları ve cevap anahtarları yayınlandı

KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Her sınav dönemi sonrasında adayların ve yakınlarının merak ettiği tek şey sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihtir. Üniversite sınavı da dahil olmak üzere ÖSYM kapsamında gerçekleştirilen tüm sınavların açıklama tarihi her sene hemen hemen aynı tarihlerde yapılır. Pek çok vatandaş sınav sonuçlarının açıklanmasını heyecanla bekliyor. KPSS 2022 ortaöğretim sınav sonuçlarının 1 Aralık 2022 tarihinde açıklanması bekleniyor. Sonuçlar AİS ÖSYM’den kontrol edilebilecek.

Etiketler

Eğitim  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış