19 Nisan 2023 22:22 Güncelleme : 19 Nisan 2023 22:24

Aracı olanlara para iadesi! Yargıtay'dan beklenen karar geldi, geri alabileceksiniz

Aracı olanlara para iadesi! Yargıtay'dan beklenen karar geldi, geri alabileceksiniz

Araç sahiplerini ilgilendiren yeni açıklamalar gelmeye devam ediyor. Yargıtaydan gelen habere şartları karşılayanlara ücret iadesi yapılacak. 3'üncü Hukuk Dairesi, garanti süresi içinde birden fazla aynı arızayı veren araçlar için ücretsiz onarım yapılmasına rağmen 2 buçuk ayda giderilen sorun için aracın iadesi ve bedelinin yasal faiziyle alıcıya geri teslim edileceği hükmedildi. Yargıtay tarafından alınan bu kararla birlikte araç sahipleri harekete geçti. Peki yargıtay kararının detayları nelerdir? İşte tüm detaylar...

Yargıtay'dan araç sahiplerini şaşırtacak karar!

Yargıtay tarafından alınan karar ile birlikte araç sahipleri harekete geçti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, garanti süresi içerisindeyken birden fazla aynı sorun ile birlikte arızayı veren aracın ücretsiz onarımı yapılmasına rağmen oluşan sorun 2 buçuk ayda giderilmemesi durumunda aracın iadesi ve bedelinin yasal faiziyle alıcıya ödenmesi gerektiği hükmedildi. Bu haber ile birlikte araç sahipleri araştırmaya koyuldu. 

Sürekli arıza veren arabanın servisini mahkemeye verdi!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi tarafından alınan karara göre tüketici 2015 yılının mayıs ayında aldığı 151 bin TL değerindeki aracı 2 yıl garanti ile sıfır kilometre olarak araba satın aldı. Satılan aracın 2017 yılının şubat ayında çekiş gücünün düşüklüğü ve tekleme sorunları meydana gelince araç sahibi otomobilini aldığı firmanın servisine götürdü. Bu durumda garanti kapsamında yer alan otomobil ücretsiz tamir edilerek bir hafta sonra teslim edildikten sonra aynı kişi 1 hafta sonra tekrar aynı sorundan dolayı tekrardan servise giden araç sahibi tekrardan aracın aynı arızayı 3 kere vermesiyle isyan etti.

Sürekli arıza veren arabanın servisini mahkemeye verdi!

Yargıtay'ın kararı araç sahiplerinin dikkatini çekti!

Benzin pompası değiştirilen araç mart ayı ile birlikte 3 defa daha aynı arıza ile servise gitmesinin üzerine nisanda gittiği serviste enjektörleri değiştirildi. Bu çizgide ilerleyen olalar ile birlikte yaklaşık 2 buçuk aylık dönemde araçtaki tekleme ve çekiş gücü problemrinin devamlılığı görüldü. Bu olay üzerine dava açan tüketici mahkemeye başvurdu. Yargıtay 3'üncü Hukuk dairesi tarafından alınan karara göre 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'a göre tüketicilerin satın aldığı mal için onarım hakkını kullanabileceği gibi malın garanti süresi içinde tekrar arızalanması, tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün olmadığının anlaşılması hallerinde de diğer haklarını kullanabileceği kaydedildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış