7 Mart 2024 13:32 Güncelleme : 7 Mart 2024 13:32

Kaşar Peyniri Alanlar Oyuna Geldi! Meğer Peynir Diye Bunları Yemişiz Yazıklar Olsun!

Kaşar Peyniri Alanlar Oyuna Geldi! Meğer Peynir Diye Bunları Yemişiz Yazıklar Olsun!

Ülkemizde yıllardır tüketilen kaşar peyniri ürünleri, şimdilerde akıl almaz bir sahtekarlığa da ev sahipliği yapmaya başladı. Vatandaşlar, son günlerde kaşar peyniri adı altında farklı ürünler satın almaya başladılar. Ortaya çıkan bu hadise, tüketici derneklerini de harekete geçirtti. İşte, kaşar peyniri diye satılan farklı ürüne dair merak edilen tüm detaylar.

Ülkemizde yetiştirilen peynir ürünleri, her geçen gün farklı çeşitleriyle sunulmaya devam edilirken vatandaşların kahvaltılık olarak tercih ettikleri en popüler gıda ürünleri arasında gösteriliyordu. İnsan vücuduna da çok faydalı olduğu bilinen peynirler, genellikle yöresel isimlerle satılmaya devam ediliyor.

Birçok markette farklı çeşitleriyle bulunabilen peynir ürünleri, şimdilerde akıl almaz bir sahtekarlığa meze olmuş durumda. Vatandaşlar, yıllardır kaşar peyniri diye başka bir ürünle kandırılıyorlar. Ortaya çıkan bu durum, tüketici derneklerini de ayağa kaldırdı. İşte, kaşar peyniri diye sahtekarlık amacıyla kullanılan ürüne dair merak edilen tüm detaylar.

Kaşar Peyniri Diye Vatandaşlara Satılan Ürün Şok Etti!

Türkiye’de süt ve süt ürünlerine gelen rekor zamların ardından vatandaşlar, yüksek fiyatlardan satılan kaşar peynirleri yerine tost peynirlerini de raflarda görmeye başlamışlardı. Bu durumun şimdilerde vatandaşları kandırmak için de kullanıldığı anlaşıldı. Üzerlerinde hiçbir şekilde tost peyniri yazmayan ürünlerin vatandaşlara hakiki kaşar peyniri diyerek satıldığı ortaya çıktı.

Bu durum, tüketici heyetlerini ayağa kaldırırken vatandaşların da dikkatli alışveriş yapmaları gerektiğini gözler önüne serdi. Alışveriş yapmak isteyen vatandaşların, mutlaka etiketlere göz atmaları ve kaşar peyniri ile tos peyniri arasındaki farkları görebilmeleri gerekmektedir. Bu sayede kaşar peyniri diye besleyicilik açısından daha düşük tost peynirlerini satın almaktan da kurtulmuş olunur.

Kaşar Peyniri Diye Vatandaşlara Satılan Ürün Şok Etti!

Tost Peyniri ve Kaşar Peyniri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kaşar peyniri, sütün mayalanma işleminden sonra haşlanarak kalıp haline getirilmesiyle elde edilen bir peynir türüdür. Tost peyniri ise eritme peynirlerin bir diğer türüdür. Son günlerde üretilen tost peynirlerini hem koku hem de tat açısından hakiki kaşarlardan ayırt edebilmek bir hayli zordur. Fakat burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta besin değerleridir. Kaşar peynirleri, protein ve kalsiyum açısından çok daha yüksek seviyelere sahipken tost peynirlerinde bu oran çok düşüktür. Bu nedenle marketlere gittiğiniz zaman peynirlerde yer alan besin değeri farklılıklarına dikkat etmenizde yarar var.

Tost Peyniri ve Kaşar Peyniri Arasındaki Farklar Nelerdir?

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış