13 Şubat 2024 18:47 Güncelleme : 13 Şubat 2024 18:58

İmamoğlu ilk kez geriye düştü! ORC Araştırma anketine göre İstanbul'da kartlar yeniden dağıtılıyor

İmamoğlu ilk kez geriye düştü! ORC Araştırma anketine göre İstanbul'da kartlar yeniden dağıtılıyor

Yeni yapılan ORC Araştırma anket sonuçlarına göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seçimlerinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) adayı Murat Kurum karşısında 1,2 puan geride bulunuyor. 10-12 Şubat tarihleri arasında 3 bin 920 katılımcı ile gerçekleştirilen bu bilgisayar destekli telefon anketinde, kararsız seçmenlerin etkisi belirginleşti.


Yerel seçimlere bir ay kala, ORC Araştırma'nın son İstanbul anketi heyecan verici sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre, AKP adayı Murat Kurum, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nu 1,2 puan farkla geride bırakarak ilk kez öne geçti.

Kararsızların Belirleyici Rolü

Anketin en dikkat çekici unsuru, kararsız seçmenlerin yüksek oranı oldu. Katılımcıların %7,1'i kararsız olduğunu belirtirken, bu durum seçim sonucunu belirlemede önemli rol oynayabilir.

DEM ve Yeniden Refah'ın Etkisi

DEM Partisi ve Yeniden Refah Partisi'nin aldığı oylar da dikkat çekiciydi. DEM Partisi adayları %6,8 oy alırken, Yeniden Refah Partisi %2,5 oy aldı. Bu oylar, Cumhur ve Millet ittifaklarının oylarını önemli ölçüde etkileyebilir.

Zafer Partisi Sürprizi

Anketin bir diğer ilginç sonucu ise Zafer Partisi adayının İYİ Parti adayını geçmesiydi. Zafer Partisi adayı %2,1 oy alırken, İYİ Parti adayı %1,8 oy aldı.

ORC Araştırma'nın son anketi, İstanbul'da seçim yarışının oldukça çekişmeli geçeceğini gösteriyor. Kararsız seçmenlerin oyları ve küçük partilerin aldığı oylar, seçim sonucunu belirlemede kritik rol oynayabilir.

ORC Araştırma'nın anket sonuçları şu şekilde;

  • AKP adayı Murat Kurum: Yüzde 37,7
  • CHP adayı Ekrem İmamoğlu: Yüzde 36,5
  • DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni: Yüzde 6,8
  • Zafer Parti adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3,7
  • İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 3,6
  • Yeniden Refah adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 2,9
  • Diğer: Yüzde 1,7
  • Kararsız: Yüzde 7,1


Etiketler

Gündem   Siyaset  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış