22 Ekim 2022 13:02 Güncelleme : 22 Ekim 2022 13:02

Münir Özkul gençken çok yakışıklıymış! Gençlik resimleri sosyal medyayı kasıp kavurdu

Münir Özkul gençken çok yakışıklıymış! Gençlik resimleri sosyal medyayı kasıp kavurdu

Televizyon tarihinin en önemli isimlerinden birisi olan, "Mahmut Hoca" ve "Yaşar Usta" karakterleriyle gönüllere taht kuran Münir Özkul'un gençlik fotoğrafları sosyal medyayı sarstı. 27 yaşlarındayken çekindiği bir fotoğrafın sosyal medyaya düşmesi üzerine gündem olmayı başardı. 70 yıl önce çekilen bu fotoğrafa beğeniler ve yorumlar yağdı. İşte tüm detaylar...

Mahmut Hoca'nın gençlik fotoğrafı şok etti

Televizyon ekranlarının en efsane isimlerinden birisi olan Münir Özkul, geçmiş yıllarda çekindiği bir fotoğraf sonucunda sosyal medyanın gündemine oturuyor. 1925 yılında hayata gözlerini açan usta oyuncu Münir Özkul 1952 yılında çekindiği bir gençlik fotoğrafı görenleri şok etti. Sosyal medyada yayınlanan fotoğraf kısa süre içerisinde büyük bir etkileşim alarak gündemde yerini aldı.

Twitter isimli sosyal medya platformunda yer alan Nadir Tarihi Fotoğraflar isimli sayfada paylaşılan Münir Özkul'un gençlik fotoğrafı dikkat çekti. Fotoğrafta 27 yaşında olduğu öğrenilen usta oyuncuya "Çok yakışıklıymış" gibi birçok yorum yapıldı.

Mahmut Hoca'nın gençlik fotoğrafı şok etti

Mahmut Hoca'nın kariyeri

İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya gelen usta oyuncu 15 Ağustos 1925 yılında doğdu. Küçük yaşlardan itibaren tiyatroya büyük bir merak duyan usta oyuncu İstanbul Erkek Lisesi'nden başarıyla mezun oldu. İstanbul İktisat Fakültesini kazanan Münir Özkul daha sonrasında Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde de eğitim gördü.

Eğitim hayatını başarılı bir şekilde tamamlayan usta isim Bakırköy'de yer alan Halkevi'nde oyunculuk dünyasına adımını attı. İlk sahne deneyimlerini Halkevi'nde yaşayan usta oyuncu daha sonrasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda yer alarak Ankara Devlet Tiyatrosu'na geçiş yaptı.

Mahmut Hoca'nın kariyeri

Mahmut Hoca'nın yer aldığı tiyatrolar

Kendisini geliştiren usta oyuncu Ses Tiyatrosu'nda sergilenen oyunlarda yer alarak kariyer basamaklarını emin adımlarla tırmandı. Hemen sonrasında özel bir tiyatro olan Küçük Sahne tiyatrosunda yer aldı. Son aşamaya gelen Münir Özkul kariyerinde büyük bir yükselme yaşadı. Muhsin Ertuğrul tarafından beğenilen oyuncu Küçük Sahne'de birbirinden başarılı oyunlarda yer aldı.

Mahmut Hoca'nın yer aldığı tiyatrolar

Mahmut Hoca'nın ilk filmi

Uzun zaman boyunca tiyatrolarda yer alan Özkul daha sonrasında film setlerine geçiş yaptı. Film setlerine geçiş yaptığı sırada 40 yaşlarında olan Münir Özkul askerliği yaptığı zamanlarda, "Vatan ve Namık Kemal" isimli dizide yönetmen asistanlığı yapan arkadaşını ziyaret için Yeşilçam'a etmişti. Ziyareti esnasında Sırrı Gültekin ile samimi olan usta oyuncu ilk defa bir filmde yer alarak figüranlık yaptı.

Mahmut Hoca'nın ilk filmi

Arkadaşı Sırrı Gültekin'in yoğun istekleri üzerine kırmayan Münir Özkul üniformalı bir figüran olarak dizide yer aldı. Hayat hikayesi burada başlayan usta oyuncu daha sonrasında 400'den fazla filmde yer aldı. Türk sinema tarihinin en önemli isimlerinden birisi olmayı başaran oyuncunun serüveni bu şekilde başladı.

Başarılı, usta oyuncu 5 Ocak 2018'de vefat etti. 

Etiketler

Magazin   Foto Galeri  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. Seher dirlik

    Allah rahmet etsin buyuk oyuncumuza

    24-10-2022 18:23