3 Ocak 2024 20:34 Güncelleme : 3 Ocak 2024 21:55

Sınırlı sayıda 5 TL madeni para dağıtımda! Yeni 5 TL demir para nereden temin edilebilir! Alan yetişiyor!

Sınırlı sayıda 5 TL madeni para dağıtımda! Yeni 5 TL demir para nereden temin edilebilir! Alan yetişiyor!

Cumhuriyetin 100. yılı anısına özel olarak hazırlanan madeni 5 liralar piyasaya sürüldü. Bu yeni paralar, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basıldı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tedavüle alındı. Toplam 100 milyon adet basılan bu hatıra paraların iç göbeğinde "Türkiye Yüzyılı" logosu ve çeşitli semboller bulunuyor. Yeni 5 lira paraların piyasaya sürülmesiyle ilgili vatandaşlar arasında farklı görüşler ve tartışmalar da ortaya çıktı. Peki yeni 5 TL madeni para nereden temin edilebilir?

9 Aralık 2023'te, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını anmak için özel olarak tasarlanmış 5 Türk Lirası madeni hatıra paralar tedavüle girdi. Bu özel paralar, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nde 100 milyon adet olarak basıldı. Paraların iç kısmında 'Türkiye Yüzyılı' logosu ve '5 Türk Lirası' ibaresi bulunurken, dış kısmında ise sekiz köşeli Selçuklu yıldızı motifi yer alıyor. Bu yeni hatıra paraların piyasaya sürülmesi, bazı vatandaşlar arasında farklı görüşlere ve tartışmalara yol açtı. Bazıları paranın koleksiyon değeri taşıdığını savunurken, diğerleri ise yeni dolandırıcılık yöntemlerine yol açabileceğini öne sürdü. 

Yeni 5 TL Madeni Para Nasıl alınır?

Sınırlı sayıda basılan yeni metal 5 TL paralar her ilde bulunan Merkez Bankası şubelerine belirli aralıklarla gönderiliyor. İlinizde bulunan merkez bankası şubesine giderek 5 TL bedel karşılığında yeni basılan 5 TL demir paranızı alabiliyorsunuz.

İste 5 adet 1 TL verin veya tüm para verip karşılığı kadar talep edebiliyorsunuz. Sınırlı sayıda üretilen bu 5 TL'nin yakında değerli olabileceği söylenirken şimdiden para koleksiyoncularının radarına girdi ve koleksiyonlarda yerini almış durumda.

Yeni 5 TL Madeni Para Nasıl alınır?

Kağıt 500 TL çıkacak mı?

Ayrıca söylentiler arasında da kağıt 500 TL çıkacağı yönünde duyumların olduğu ancak yetkili merciler tarafından doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış