19 Aralık 2022 12:30 Güncelleme : 19 Aralık 2022 12:30

Ayaklarınız devamlı üşüyorsa dikkat! Sakın hafife almayın, nedeni bunlar olabilir

Ayaklarınız devamlı üşüyorsa dikkat! Sakın hafife almayın, nedeni bunlar olabilir

Kış aylarında ayaklarınız ısınmıyorsa bunun sebebi sadece soğuk hava olmayabilir. Ayaklarınızın üşümesi genellikle mevsim değişikliğinden ve kansızlıktan dolayı oluşabilir ancak bazı nedenler de ayak üşümesine sebebiyet verebiliyor.

Kış aylarında pek çok kişi soğuk havaya karşı hassas bir yapıya sahiptir ve ilk üşüyen yer de ayakları olur. Soğuk havalarda ayak üşümesi ortaya çıkarken, kansızlıktan dolayı da bu durum görülebilir. Peki, ayak üşümesi başka hangi sebeplerden kaynaklanır? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Dolaşım sorunu

Ayak üşümesinin bir başka nedeni de dolaşım sorunudur. Uzun süre hareket etmiyor ve oturuyorsanız kan dolaşımı çok iyi gerçekleşmeyeceği için bunun da bazı etkileri ortaya çıkabilir. Özellikle uzun süre aynı pozisyonda kalmak farkı hastalıkları da tetiklemektedir. Uzun süre aynı yerde ve pozisyonda kalmak yerine arada bir kalkıp yürümek ya da esneme hareketleri yapmak kan dolaşımı açısından oldukça önemlidir. Ayak üşümesinin bir başka sebebi de kan dolaşımı bozukluğundan kaynaklanır.

Dolaşım sorunu

Tiroid

Ayak üşümesinin başka sebeplerinden biri de tiroid hormonunun iyi çalışmamasıdır. Metabolik açıdan iyi durumda olmadığınızda ayak üşümesi görülebilir ve tiroid hormonunuzda sorunların olduğunun göstergesidir. Tiroid eksikliği ya fazla olması durumunda vücutta çeşitli belirtiler ortaya çıkabilir ve bunların arasında ayak üşümesi de bulunur.

Stres

Stres insan vücudunda pek çok hastalığa sebep olabilir. Stres düzeyinin artması halinde vücutta belirtiler de ortaya çıkar ve kronikleştiğinde de görülmesi riski artar. Ayak üşümesi de stres yaptığınız durumlarda ortaya çıkabilir.

Stres

Şeker

Şeker hastası kişilerin bazılarında ayak üşümesi görülebilir. Kan şekeri dengesi bozulduğu zaman vücutta da bazı belirtiler ortaya çıkmaktadır. Özellikle Tip 2 diyabet problemi olan kişilerde ayak üşümesi, ayak uyuşması gibi bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Bunun için sağlıklı ve hareketli bir düzene geçiş yapmanız önerilir.

Vitamin eksikliği

Vitamin eksikliği sonucunda bazı semptomlar görülebilir. Özellikle B vitamini eksikliğinde eklem ağrıları görülebileceği gibi ayak üşümesi de görülebilir. Bu konuda bir sağlık kuruluşuna gidip test yaptırmanız gerekir.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış