27 Kasım 2022 09:00 Güncelleme : 27 Kasım 2022 09:00

Binlerce kişi merak ediyordu! Mahkumlara af gelecek mi? İşte gündeme gelen af düzenlemesi

Binlerce kişi merak ediyordu! Mahkumlara af gelecek mi? İşte gündeme gelen af düzenlemesi

Binlerce kişinin merakla beklediği af haberi yenilendi. Mahkumlar için yenilenen ve gündeme bomba etkisi yaratan af ile ilgili son karar ne? Mahkumlar serbest kalacak mı? Yoksa cezalarının bitmesini mi bekleyecekler? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle…

Pandemiden dolayı izin verilmiş olan mahkumlar için af kararı gündeme bomba etkisi yarattı. Son olarak yapılan açıklamalardan sonra yeni karar netleşti mi? Mahkumlar ve aileleri dört gözle bu haberi bekliyor. İşte tüm detaylar...

120 bin mahkum serbest kalacak mı?

Genel affı kapsamayan fakat pandemi döneminde izne gönderilmiş olan 120 bin mahkumu esas almakta olan af düzenlemesi infaz iyileştirme konusu ile yeniden gündem konusu haline geldi. Yapılan haberlere göre tüm merak edilen her şeyi sizler için düzenledik. Mahkumları sevindiren bir haber mi var, yoksa cezalarının bitmelerini mi bekleyecekler hepsi haberimizin içeriğinde yer almaktadır.

120 bin mahkum serbest kalacak mı?

Mahkumlara af geliyor mu?

Söz konusu düzenleme esası itibari ile genel affı ifade etmiyor. Sadece pandemi sebebi ile açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkum izne gönderilmişti. İzin süresi pandemiden sonra da 31 Temmuz 2023'e kadar uzatılma kararı vermişti. Söz konusu infaz iyileştirmesinin de hayata geçeceği baz alınırsa izne çıkmış olan mahkumlar bir defalığına mahsus olarak erkenden tahliye edilecekleri haberleri yazılmaya başlamıştı. Bu sebepten dolayı da izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi bir aftan yararlanmaya hak kazanacaktı. Açık cezaevlerinde kalmakta olan yaklaşık 120 bin mahkum Covid-19 süresince izne gönderildi. İzin süresi bittikten sonra yeniden izinlerinin de uzatılması kararı alındı. En son kabine toplantısında alınmış olan yeni karar ile beraber açık cezaevlerinde kalan mahkumların izin süresi31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Üç yılı aşkın bir zamandır açık cezaevinde kalmakta olan mahkumların izinde olmasını da göz önünde bulundurmuş olan yetkililer, bir defaya mahsus “infaz iyileştirmesi” yapılması hakkındaki konuyu masaya yatırdı.

Mahkumlara af geliyor mu?

Son karar ne oldu?

Şu an itibari ile cezaevine 120 bin kişinin aşınması imkansız olarak gözükmeye başladı. Açık cezaevinden Covid-19 iznine giden mahkumların büyük bir bölümü yeniden işini ve aile düzenini kurdu. Açık cezaevine yeniden dönüp ceza çekmeleri de kendi isteği dışında izne gönderilenlerin kurulu düzenini bozacağı söylenmeye başlandı. İzne gitmeyi de mahkumun kendisi talep etmediği için ve zorunluluktan gittiği için yeniden cezaevine dönmek istemeyen mahkumların “firar” etmesine sebep olacak. Bu durumda da cezaları tekrar katlanacak.

Bu durumun yaşanmaması adına af kararı masaya yatırıldı. İzin süresinin dolmasından sonra 120 bin mahkumun yarısından fazlasının cezaevine dönmeyeceği de göz önüne alındığı için “infaz iyileştirilmesi” sesli olarak dillendirilmeye başlandı. Yapılacak yasal bir değişiklik ile beraber “infaz iyileştirmesi” yapılarak açık cezaevlerinden izne gönderilmiş olan mahkumların, izne gönderildiği süre içerisinde yeniden herhangi bir suç işlememiş olması şartı işe affedilmesine karar verildi.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

2 Yorum Yapılmış
  1. Zeliha

    Af istiyoruz uyuşturucu kader mahkumlarına

    30-11-2022 14:59
  2. Ayfer

    İyi güzelde kapalida yataar insan degillermi

    27-11-2022 10:30