22 Mayıs 2022 21:08 Güncelleme : 22 Mayıs 2022 21:08

Bu Bölgeler Kışın Bile Böyle Soğuk Görmedi! İşte Montsuz Yakalananların Donacağı O İller!

Bu Bölgeler Kışın Bile Böyle Soğuk Görmedi! İşte Montsuz Yakalananların Donacağı O İller!

Meteoroloji uzmanları, geçtiğimiz günlerde yapılan hava tahmin raporlarının son verilerini de vatandaşlar ile paylaştı. Buna göre çoğu ilde havaların mevsim normallerinde geçeceği açıklanırken bazı iller için soğuk hava ve sağanak yağış uyarısı verildi. Buna göre ilgili bölgelerde yaşayan milyonlarca vatandaşın soğuk hava ve sağanak yağış uyarılarına karşı dikkatli olmalarında yarar var. İşte, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan son raporların merak edilen tüm detayları.

Son günlerde yükselmeye başlayan hava sıcaklıkları, vatandaşların sıcak yaz günlerini karşılayacakları o neşeli zamanları çağrıştırmaya başlamıştı. Birçok ilde sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkarken şimdilerde bazı bölgeler için sağanak yağış uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son çalışmaların ardından hava durum raporlarını da tüm kamuoyu için paylaştı. Yapılan açıklamalarda il bazlı sonuçlar ortaya koyulurken bölgeler arasında nasıl bir sıcaklık ve hava değişiminin görüleceği de ortaya çıktı. Buna göre bazı illerde soğuk hava ve şiddetli yağmur oluşumları devam edecek. İşte, uzmanların sağanak yağış ve soğuk hava açısından dikkatli olunmasını söylediği o bölgeler.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bu Bölgelerde Yaşayanları Uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uzmanları, geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin genel hava durum raporu hakkında son detayları da aktardı. Uzmanlar, birçok il ve bölge için mevsim normallerinde sıcaklıkların görüleceğini açıklarken bazı bölgelerde soğuk havanın ve sağanak yağışların hala devam edeceğini aktardı.

Buna göre ülkemizin güneybatı ve kuzeydoğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir havanın görüleceği aktarılırken uzmanlar, Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarıları yaptı. Ayrıca bu bölgelerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceği de kaydedildi. Son olarak ülkemizin diğer bölgelerinde az bulutlu ve açık bir havanın görüleceğini de belirtmekte fayda var.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bu Bölgelerde Yaşayanları Uyardı!

Uzmanlar Sıcaklığın Artacağı Bölgeleri Açıkladılar!

Meteoroloji uzmanları, sağanak yağışların görüleceği bölgeleri aktarırken sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkacağı yerleri de açıkladı. Buna göre hava sıcaklıkları, iç ve doğu kesimlerde 2 ve 5 derece arasında görülecek. Ayrıca rüzgarlar, kuzey ve doğu taraflardan hafif olmak üzere bazı zamanlarda orta sert kuvvette esecek. Şimdilerde milyonlarca vatandaş, ülkemizin her noktasında sıcaklıkların artacağı günleri dört gözle beklemeye başladı

Uzmanlar Sıcaklığın Artacağı Bölgeleri Açıkladılar!

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış