19 Aralık 2022 01:00 Güncelleme : 19 Aralık 2022 01:00

Bu mesaja inananın başı yanar! Telefonunuza bu mesaj geldiği an engelleyin: Hem SMS hem WhatsApp'tan geliyor!

Bu mesaja inananın başı yanar! Telefonunuza bu mesaj geldiği an engelleyin: Hem SMS hem WhatsApp'tan geliyor!

Dolandırıcıların yeni oyunu belli oldu. Kurbanlarını arayan dolandırıcılar iş vaadinde bulundukları mesajları rast gele numaralara yollayarak insanları tuzağa düşürmeye çalışıyor. İşte, gördüğünüz anda engellemeniz gereken o mesajlar...

Dolandırıcıların yeni yöntemi her geçen gün yayılıyor. İnsanları kandırmak için yeni bir numaraya başlayan dolandırıcıların oyunu ortaya çıktı. İş bulma vaadi ile milyonların umutlarıyla oynayan bu yalancılar, "İş-Kur'un özel versiyonuyuz" diyerek insanları tuzaklarına düşürmeye çalışıyor.

1 HAFTADA İŞ BULMA VAADİYLE KANDIRIYORLAR

'Merhaba sizi 1 saat çalışmaya davet ediyorum. Günlük maaş bin TL ile 3800 TL arasında, bana ulaşın' şeklindeki mesajlar bir dönem yaygın olarak herkese gönderiliyordu. 1 saatlik çalışmanın karşılığı olarak 500, 1.000, 2.000 TL para vereceklerini de söylüyorlardı. Eskide kalan o mesajlar artık farklı bir yöntemle gönderiliyor.

 DOLANDIRICILIK

Dolandırıcıların yeni hedefi iş arayanlar oldu. "İş-Kur'un özel versiyonuyuz" diyen dolandırıcılar, 1 haftalık sürede iş bulma vaadi ile 2.500 TL, 1 aylık sürede iş bulmak içinse 1.000 TL para istiyor.

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış