16 Şubat 2022 23:00 Güncelleme : 16 Şubat 2022 16:34

Devamsızlık Yapan Öğrenciler Bu Haberi Mutlaka Okusun! Milli Eğitim Kritik Açıklama Yaptı!

Devamsızlık Yapan Öğrenciler Bu Haberi Mutlaka Okusun! Milli Eğitim Kritik Açıklama Yaptı!

Devamsızlık sorunu yaşayan öğrenciler, Koronavirüs süreci boyunca devamsızlık gelişmelerini yakından takip etmeye başladı. Öğrenci ve veli toplulukları, bakanlığa şikayet mektupları yağdırdı. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir karar aldı. İşte, devamsızlık durumuna yönelik bakanlık tarafından açıklanan son bildiriler.

Devamsızlık Yapan Öğrenciler Bu Haberi Mutlaka Okusun! Milli Eğitim Kritik Açıklama Yaptı!

Pandemi süreci, okullar başta olmak üzere birçok kurumu olumsuz yönde etkiledi. Uzun süre kapalı kalan okullar, online eğitime veda ederek yüz yüze eğitime geçtiler. Bu dönemde devamsızlık sorunu olan öğrenciler de eğitimin aksamından dolayı mağdur oldu. Tüm bu gelişmelerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile bildiri gönderdi. Kovid – 19 sürecinde kronik rahatsızlığı olan ve özel eğitim ihtiyacı olan tüm öğrenciler, devamsızlıktan muaf tutulacak.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in illere gönderdiği bildiri de Bakanlığa bağlı tüm eğitim kurumlarında 2021 – 2022 öğretim yıllarında 5 gün yüz yüze eğitimin devam edeceğini açıkladı. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri de arttıran bakanlık, devamsızlık durumu hakkında da öğrencilere son bildiriyi yayınladı.

Veli ve Öğrencilerden Bakanlığa Şikayet Mektupları Yağdı!

2021 – 2022 eğitim dönemi yüz yüze gerçekleştirirken veli ve öğretmenlerden bakanlığa tepki yağdı. Kronik rahatsızlığı olan ve özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrencilerin devam konusunda sorun yaşadığı bildirildi. Buna karşın Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’de yer alan ‘’İlçe, il ve Türkiye genelinde hayatı olumsuz etkileyen salgın ve elverişsiz koşullar gibi durumlarda yeniden düzenlenebilen eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esaslar, Bakanlıkça ayrıca belirlenebilir.’’ hükmünden yararlanıldı. Bu hükme göre özel durumu olan öğrencilerin devamsızlık usullerinin yeniden belirleneceği öğrenildi. 

Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrenciler Devamsızlıktan Muaf Tutulacak!

İlgili hüküm gereğince söz konusu öğrencilerin yazılı veli izni ile eğitim kurumu yönetimlerine başvurmaları ve özel gerekçelerini belgelerle kanıtlamaları istenmektedir. Bu sayede Kovid – 19 salgını boyunca eğitimini devam ettiren özel öğrenciler, devamsızlıktan muaf tutulacaklardır. Ayrıca bakanlık, salgının gidişatına göre farklı yöntemlere başvurabileceğini de tüm eğitim kurumlarına bildirdi . 

Yazılı Talep Sayesinde Özel Öğrenciler Devamsızlıktan Muaf Tutulacak!

Bu kapsamda, ilköğretim ve ortaöğretime devam eden öğrenciler, kronik rahatsızlığını resmi sağlık kuruluşlarından aldıkları raporla belgelendirerek her türlü kademede devamsızlıktan muaf sayılabilecekler. Bu durumda öğrencilerin sağlık raporları olsa da velileri tarafından imzalanan yazılı izin kağıtlarına da ihtiyaç duyulacak. Şimdilerde milyonlarca öğrenci ve veli, yapılacak değişiklikleri dört gözle beklemeye başladı.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış