22 Aralık 2022 18:00 Güncelleme : 22 Aralık 2022 18:00

Dışarının tozu evimde birikiyor diyenleri bu dertten kurtaracak formül! Bunu yaparsanız sildiğiniz yer toz tutmayacak

Dışarının tozu evimde birikiyor diyenleri bu dertten kurtaracak formül! Bunu yaparsanız sildiğiniz yer toz tutmayacak

Evdeki tozları azaltmak için uygulayabileceğiniz bazı etkili ve kolay temizlik yöntemleri bulunuyor. Özellikle eşyaların üzerindeki tozları azaltacak ve hatta toz tutmayacak birkaç formül bulunmaktadır. Peki, toz tutmayan temizlik yöntemleri nelerdir?

Evinizde kullandığınız temizlik spreyleri tozları her ne kadar temizlese de bu durum bazen uzun sürmüyor. Bunun için tozları iten bir karışım hazırlamak ve etkili temizlik yöntemlerini denemek gerekiyor. Peki, toz alırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir? Toz tutmayan karışım nasıl yapılır? İşte toz tutmayan temizlik yöntemleri…

Toz alırken dikkat edilmesi gerekenler

Temiz yapmadan önce hangi sıralamayla yaptığımız oldukça önemlidir. Özellikle toz alırken üst raflardan başlayarak temizlemek gerekir. Üstten aşağıya doğru yaptığımız temizlik hem işimizi kolaylaştıracak hem de tekrar tekrar aynı yerleri silmemiş olacağız. Toz alırken mutlaka ‘S’ kuralını uygulamalısınız. Mobilyanızın ya da eşyanızın üzerini silerken s şeklini çizmelisiniz. Bu şekilde tozu yaymamış olacaksınız. Kullandığınız malzemeler de oldukça önemlidir. Özellikle kullandığınız temizlik bezleri çok önemlidir. Genel olarak mikrofiber bezler tercih edebilirsiniz. Elektrik süpürgenizin toz alma ucu da ilk başta tozları kabaca almanıza yardımcı olabilir. Peki, toz tutmayan karışım nasıl yapılır?

Toz alırken dikkat edilmesi gerekenler

Toz tutmayan sprey

Toz alma işlemini sık sık tekrarlıyorsanız ve bu artık sizi yormaya başladıysa bu toz tutmayan spreyi deneyebilirsiniz. Tozu nasıl aldığınızın yanı sıra kullandığınız ürünler de oldukça önemlidir. Temizlik sırasında kullandığınız bazı temizleyiciler o an tozları temizlese de bir süre sonra yeniden aynı görüntü oluşur ve bunun için toz tutmayan ürünler kullanmak gerekir. Toz tutmayan sprey için; 1 bardak su, 2 yemek kaşığı sirke, yarım limon suyu, 2 damla zeytinyağı, 1 yemek kaşığı toz sabun, boş sprey şişesi gerekir. Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra sprey şişenin içine ekleyin. Sabunun eriyene kadar karıştırmayı unutmayın. Sirke ve limon ile güçlü bir karışım elde ederken, zeytinyağı ile tozları itmeyi başarabilirsiniz. Zeytinyağı aynı zamanda mobilyalarınızın veya eşyalarınızın parlamasını sağlayacaktır.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış