21 Aralık 2022 09:00 Güncelleme : 21 Aralık 2022 09:00

Doktor Canan Karatay ağrılar için doğal reçeteyi açıkladı! Bildiklerinizi unutun, ağrıları şıp diye kesecek

Doktor Canan Karatay ağrılar için doğal reçeteyi açıkladı! Bildiklerinizi unutun, ağrıları şıp diye kesecek

Prof. Dr. Canan Karatay açıklamalarıyla gündemde sık sık yerini alırken, şimdi de pek çok insanın yaşadığı dayanılmaz ağrılar hakkında konuştu. Bu ağrıları geçirmek için ne yapılması gerektiğini açıklayan Prof. Dr. Canan Karatay açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sağlıklı ve uzun yaşam ile ilgili gündemde açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Prof. Dr. Canan Karatay bu sefer de günlük hayatta sık sık ağrı yaşayan kişiler hakkında konuştu. Özellikle hareketsizliğe bağlı olarak ağrılarda artış görülürken, Canan Karatay açıklamalarında ağrıları geçirecek yöntemi açıkladı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Ağrıların sebebini açıkladı

Günlük hayatımızı olumsuz yönde etkileyen ağrıların tedavisinden önce neden kaynaklandığını öğrenmek gerekir. Prof. Dr. Canan Karatay, tüm ağrılarının sebebinin bir hormona bağlı olduğunu açıkladı. Bu ağrılarının en temel sebebinin ‘leptin yüksekliği’ olduğunu ifade eden Canan Karatay; “Leptin hormonu yükselince sinir hücrelerini bozuyor, kas ağrılarınız, diz ağrılarınız, baş ağrıları, omuz ağrıları, huzursuz ayak sendromu, hepsinin altında yüksek leptin hormonu var. Vücut bunlara hiçbir şekilde cevap veremiyor. O halde bunları yiyecek olarak yaşam olarak uygu olarak devreye sokmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Ağrıların sebebini açıkladı

“Vücudumuzun her hücresinde D vitamini var”

Ekrem ağrılarının sağlıklı ve düzenli beslenme ile geçirilebileceğini ifade eden Canan Karatay, ağrılarda vitamin eksikliğinin başta geldiğini ve en önemli vitaminin D vitamini olduğunu belirtti. Karatay; “Vücutta gün ışığında, ultraviyole ışığında deride üretilen bir hormon, bu hormon böbreklere gider ve vücutta dolaşır. 60 yıl önceki bilgilerimize göre yalnız kemik mekanizmasında kullanılıyordu o bilgiler tarihe karıştı. Artık o bilgileri unutalım. Bütün çalışmalar gösterdi ki bitti. Unutalım, ciddi mecralarda yapılan çalışmalar gösterdi ki vücudumuzun her hücresinde D vitamini var” dedi.

Vücudumuzun her hücresinde D vitamini olduğunu söyleyen Karatay, beyin, meme, göz, tiroit, pankreas, yumurtalık hatta peniste ve testiste bile olduğunu belirtti. Bunların her yerinde D vitamini reseptörü olduğunu ve D vitaminin yağ hücrelerinde eriyen bir vitamin olduğunu, yağ hücrelerinin içine girerek yok olduğundan bahsetti.

“Vücudumuzun her hücresinde D vitamini var”

D vitamini almak gerekiyor

Eklem, baş ve sırt ağrıları için mutlaka D vitamini alınması gerektiğini belirten Canan Karatay, ağrıların giderilmesinde, eklem ağrıları, bel ağrıları, diz ağrıları tüm ağrılarda D vitamini eksiklikleri olduğunu, bütün enfeksiyonlarda D vitaminini eksik olduğunu belirtti. Çocuklara günde 1200 ünite D vitamini verildiğinde çocuklarda gribal enfeksiyonun yüzde 50 azaldığının gözlemlendiğini, kanser tedavisi gören hastaların da D vitamininin yükseltildiğini belirti. D vitaminin hiçbir zaman toksik olmadığını belirten Karatay, toksik, ağrı kesiciler ve antidepresanlardır dedi. Kolesterol ilaçlarının bizi bozduğunu, bir tek kolesterol yüksek olması kalp krizi sebebi değildir dedi.

D vitamini bulunan besinler;

D vitamini açısından içeriği zengin olan gıdalar; Somon, ringa, kılıç, ton, sardalya, uskumru gibi gibi yağlı balıklarda, sığır karaciğerinde, yumurta sarısında, tavuk, kırmızı et, karides ve doğada güneş gören mantarlarda D vitamini oldukça fazladır.

D vitamini almak gerekiyor

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış