13 Aralık 2022 08:40 Güncelleme : 13 Aralık 2022 08:40

Erken seçim iddiası kulisleri karıştırdı! Yeni seçim tarihi olay yaratacak: AK Parti'den...

Erken seçim iddiası kulisleri karıştırdı! Yeni seçim tarihi olay yaratacak: AK Parti'den...

2023 Haziran ayında yapılacak olan seçimler için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışmalar devam ederken Ankara kulislerinde konuşulan iddialar ise gündeme bomba gibi düştü. AK Parti'nin Ocak ayında alım gücünü artıracağı iddia edilirken seçimlerin ise 16 Nisan'a çekileceği söylendi. Bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha zayıf bir rakiple yarışmasının önünün açılacağı belirtiliyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söylemleri ile gündemde yer alıyor. Muhalefet için seçim günü sabırla beklesinler ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli, hedeflerine varmak için gayret göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. Bunun yanı sıra AK Parti'nin seçimleri 16 Nisan'da yapmayı planladığı iddiaları da Ankara kulislerinde konuşulmaya devam ediyor. İşte konu hakkındaki tüm detaylar…

ADAY BULMALARI ACELEYE GETİRİLİYOR

Siyaset arenasında büyük yankı uyandıran erken seçim iddiaları için 2 neden üzerinde duruluyor. Bu adımlardan ilki hükümetin Ocak ayında asgari ücret, memur maaşı ve emeklilere yapacağı yüksek orandaki zamlar ile ilk 3 ayda enflasyonu kağıt üzerinde düşüreceği iddialarıdır. Bu kapsamda gündemde yer alan ikinci iddia ise seçimi erkene alarak muhalefetin aday bulmasını aceleye getirmek olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına zayıf bir rakip çıkmış olacak.

Seçim yapmak

NİSAN'DAN SONRA FİYAT ARTIŞLARI GÖRÜLECEK

İktidar kulislerinde konuşulan iddiaları gündeme getiren Sözcü Gazetesinden Deniz Zeyrek, "Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya, Suudi Arabistan ve Azerbaycan'dan gelecek para, piyasaları rahatlatacak. Emeklilikte yaşa takılanlar sorununun çözülmesi de iktidarın desteğini artıracak.” şeklinde konuştu.Zamların enflasyon nedeniyle eriyecek altını çizen Zeyrek, olumlu atmosferin Nisan ayından sonra bozulacağını dile getirdi. Astronomik fiyat artışlarının görülebileceğini söylen Zeyrek, kamu maliyesinde bozulma,bütçe ve dış ticaret açığının ortaya çıkabileceğini vurguladı. Bu nedenle erken seçim iddialarının konuşulduğunu ifade eden Zeyrek, Haziran ayı ortasına kadar iktidarının zor durumda kalabileceğini söyledi.

"İKİNCİ SEÇENEK ERDOĞAN'IN TBMM'Yİ FESHETMESİ"

Deniz Zeyrek, Erdoğan'ın erken seçim için Mecliste feshedebileceğini dile getirirken AK Parti, MHP ve BBP'nin TBMM'de 335 sandalyesi olduğunu aktardı. Bu durumun iktidar partilerinin TBMM'de seçimlerinin yenilenmesi kararına işaret ettiğini ifade eden Zeyrek, “İkinci bir seçenek de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın TBMM'yi feshetmesi" dedi.

Etiketler

Siyaset  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış