14 Aralık 2022 12:10 Güncelleme : 14 Aralık 2022 12:10

Evde tantuni yapmak bu tarifle çok kolay! Mersin usulü pratik ve lezzetli tantuni tarifi

Evde tantuni yapmak bu tarifle çok kolay! Mersin usulü pratik ve lezzetli tantuni tarifi

Dışarıda yemelere doyamadığımız tavuk tantuni tarifini evde pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Lezzetli iç harcı ve baharatlarıyla tadına doyum olmayan bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. Lezzetli tadı ve enfes baharatlarıyla ister et ister tavuk kullanarak hazırlayabileceğiniz bu tarifi zahmetsiz bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Evde tantuni yapmak bu tarifle çok kolay! Mersin usulü pratik ve lezzetli tantuni tarifi...

Mersin yöresine ait olan tantuni lezzeti deneyen herkes tarafından çok seviliyor. Tarif defterlerinizin baş köşesinde yer alacak bu lezzeti evde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve sunabilirsiniz. Hazırlaması oldukça kolay olan bu tarifi deneyen herkes çok seviyor. Henüz bu tarifi denemediyseniz mutlaka denemelisiniz. Malzemeleriniz hazırsa tarifi hazırlamaya başlayalım.

Mersin yöresine ait et tantuni tarifi için gerekli malzemeler;

600 gram dana eti
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
2 orta boy domates
Tuz
Kırmızı toz biber
Sumak
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Lavaş

Lezzetiyle meşhur Mersin töresine ait tantuni tarifi nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak etleri minik minik doğrayarak başlayalım. Etleri doğradıktan sonra haşlayalım. Etler haşlanırken diğer sebzelerimizi doğrayalım. Domatesleri minik minik doğrayalım. Ardından kuru soğanları ince uzun doğrayalım. Maydanozları güzelce yıkadıktan sonra ince ince kıyalım.

Bir kap içerisine doğradığımız soğan ve maydanozları alalım ve üzerine göz kararı sumak ilave edelim. Ardından haşlanan etlerimizi ocaktan alalım. Bir tava ya da sac kullanabilirsiniz.

Sacın içerisine 1 çay bardağı sıvı yağ ve bir su bardağı suyu ilave edelim. Ardından haşlanan etlerimizi koyup göz kararı tatlı toz biberimizi atalım. Tuzumuzu atalım. Bu şekilde bir-iki tur çevirelim.

Ekmekleri sac üzerindeki yağa bastıralım ve ekmekleri yağlayalım. Ardından önce kenarda duran domates ve soğan, maydanoz, sumak karışımından yayalım. Üzerine pişen etlerimizden koyalım. Kişi başı tahminen 5 yemek kaşığı dolusu et koyabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. Aytkrdvt

    Öncelikle etin yumuşak olması icin kivinyada sogan suyunda eti bekleymek gerek ve sacda degil alüminyum tantuni tepsisinde pisireceksiniz pamuk yaginida unutmayalim

    14-12-2022 20:28