20 Aralık 2022 19:40 Güncelleme : 20 Aralık 2022 19:40

Fiyatı yüzde 50 düşmüştü, soğuk hava zammı getirdi! Sofralardan yavaş yavaş eksiliyor: Hamsi, palamut, uskumru fiyatları ceplere alev aldıracak

Fiyatı yüzde 50 düşmüştü, soğuk hava zammı getirdi! Sofralardan yavaş yavaş eksiliyor: Hamsi, palamut, uskumru fiyatları ceplere alev aldıracak

Hava sıcaklıklarının düşüşüyle beraber balık avlama işlemleri düşüşe geçerken bu durum balık fiyatlarını yakından etkiledi. Hamsi, uskumru ve daha nice balıkların fiyatları anında 2 katına çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda hamsi 25 TL'ye satışa sunulurken bu hafta ise 50 TL olarak yer aldı. Avlanma durumlarının düşüşe geçmesiyle beraber son ayların en pahalı hamsisinin satıldığı belirtildi. Hamsi az gelince fiyatının arttığını belirten balıkçılar açıklamalarda bulundu.

BALIK FİYATLARINDA ARTIŞ

Balıkçı esnaf Kadir Pınar, hamsinin azalmasıyla beraber pahalandı. Dün 35 TL üzerinden satışa sunulan hamsinin bugün kilosunun 50 TL olduğu ifade edildi. Hamsi soğuk havaların yiyeceği dolayısıyla soğuk havalarda daha fazla rağbet olur. Geçtiğimiz günlerde 25 TL'den başlayan fiyatlar devamında 55 TL'ye çıktı. İstavrit fiyatları ise 75 TL, mezgit 40 TL, sargan 75 TL, tirsi ise 50 TL olarak satışa sunuldu.

balık fiyatlarında artış

Hava şartlarından ötürü tekneler açılamadı bu durumdan ise balıkların azalmasıyla beraber fiyatlar yükselişe geçti. Sezon başlarında 50 TL'ye satılan fiyatlar tezgahlara geri döndü.

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış