18 Kasım 2021 14:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:14

Elektrik Faturası Gelenler Dikkat! Faturanız 120 TL Üzeri Geldiyse Hemen Kontrol Edin

Elektrik Faturası Gelenler Dikkat! Faturanız 120 TL Üzeri Geldiyse Hemen Kontrol Edin

Elektrik faturaları bazı zamanlar da beklenilen düzeyin çok daha üzerinde gelebiliyor. Bu durum vatandaşın kafasını karıştıran bir durum haline geldi. Çok fazla elektrik kullanılmamasına rağmen faturalar çok yüksek gelebiliyor.

Elektrik faturası ile ilgili geçtiğimiz günler de bir bilgilendirme yapıldı. Sürekli olarak yapılan zamlar vatandaşı rahatsız etmeye başladı. Elektrik faturası 120 tl üzerin de gelen kişilere son derece önemli bir duyuru yapıldı. 120 TL üzerinde faturası gelen kişilerin mutlaka faturalarının ön taraflarını kontrol etmesi gerekir.

Serbest tüketicilerin başvuru yaparak elektrik faturalarını düşürebileceği şeklinde belirli bir açıklama yapıldı. Bu açıklama ile birlikte herkes elektrik faturalarının ön tarafını kontrol etmeye başladı. Elektrik tedarik şirketi ile yapılan anlaşma doğrultusun da itiraz etme ve faturayı düşürme şansı söz konusu oldu. 

Faturaların Kontrolüne Dikkat!

Elektrik faturaları bazı zamanlar da beklenilen düzeyin çok daha üzerinde gelebiliyor. Bu durum vatandaşın kafasını karıştıran bir durum haline geldi. Çok fazla elektrik kullanılmamasına rağmen faturalar çok yüksek gelebiliyor. Bu gibi durumların yaşanması ile birlikte itiraz hakkı bulunur.

İtirazı doğru zaman da ve doğru yere yaptığınız zaman fatura da eksilme durumu ile karşılaşmak mümkün olmaktadır. Faturaların her geldiğinde kontrol edilmesi son derece önemli olmaya başladı. İnsanların hakları olduğunu unutmaması ve gerekli olan nokta da itiraz hakkını kullanması son derece önemlidir. 

Serbest Tüketici'ye İtiraz Hakkı!

120 TL üzerinde elektrik faturası ödeyen kişiler Serbest Tüketici olarak geçmektedir. Serbest tüketicilerin ise çeşitli konulara itiraz hakkı bulunuyor. Serbest tüketici konumunda olan kişilerin elektrik dağıtım şirketlerini kendilerinin seçmesi gibi bir imkânı da söz konusu oluyor. Bu imkân sayesin de istedikleri şirketi tercih ediyorlar. Sayaçlar en fazla 35 en az ise 25 günlük bir kısım içerisinde okunmak zorundadır.

Bu süreç içerisinde okunan sayaçlar ile billikte faturalar oluşuyor. Faturaların oluşması sonrasında da evlere gelen faturalar gönderiliyor. Bu gelen faturaların itiraz hakkı serbest tüketiciler de saklı olmaktadır. Cayma bedelinin uygulama esasları söz konusu olur. Bu esaslara uygun olacak şekilde cayma işlemini gerçekleştirmek son derece etkili olmaktadır. Beklenenden çok yüksek bir fatura ile karşı karşıya kalan kişilerin mutlaka itiraz ve cayma hakkını kullanarak ilgili yerlere başvurması gerekir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış