18 Ocak 2022 22:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:38

Faturanızla PTT Şubesine Gitmeniz Yeterli! Anında Paranızı Alın

Faturanızla PTT Şubesine Gitmeniz Yeterli! Anında Paranızı Alın

2022 yılı ile birlikte hem elektriğe hem de doğalgaza yapılan zamlar ile birlikte çok sayıda vatandaş, faturalar konusunda yapılacak devlet yardımını merakla bekliyor. Peki böyle bir yardım yapılacak mı? Yapılacak olan yardımlardan kim yararlanacak? Yardımın miktarı ne kadar olacak?

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yardım Miktarını Açıkladı


2022 yılında devlet tarafından yapılacak olan doğalgaz yardımının detayları belli oldu. Buna göre,  e-devlet üzerinden yardımlar için başvuru yapılabilirken; doğalgaz yardımının ne kadar olacağı da duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetlet Bakanı Derya Yanık hem başvuru süreci hem de yardım miktarı hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğalgaz desteğini açıklamasının ardından çok sayıda vatandaş yardım desteğinin ne kadar olduğunu merak etmeye başladı. Konuya dair bilgiler ise  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklandı. Yanık, başvuruların E-devlet üzerinden  yapılacağını açıklarken; ödemelerin de PTT tarafından gerçekleştireceğini belirtti. Derya Yanık ayrıca hem başvurlar hem de ödemeler üzerine tarih bilgisini de sundu.


Buna göre doğalgaz yardımından yararlanmak isteyen yurttaşlar, e-devlet üzerinden  yaptığı başvurunun kabul edilmesi halinde PTT üzerinden yardım alacak. Peki ödemeler hangi tarihlerde yapılacak? Hangi yurttaşlar bu indirimlerden faydalanabilecek?


Hedef Dört Milyon Aileye Ulaşmak


Doğalgaz yardımları ile ilgili açıklama yapan Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hane başına yıllık 450 – 1150 Türk lirası arasında bir destek sağlamak istediklerini söyledi. Yanık, ödemelerin mart ve ekim aylarında iki eşit taksitte gerçekleşeceğini belirterek senelik üç milyar Türk lirası gibi bir destek sunacaklarını ve dört milyon haneye ulaşmak istediklerini ifade etti.


Bakan Yanık, ayrıca doğalgaz fiyatlandırması üzerine yeni proje üzerinde çalışmaların sürdüğünü belirtti.


Doğalgaz yardımlarına dair çalışmaları aktaran Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, dört milyon hanenin kömür tüketen hane sayısından iki kat daha fazla olduğunun altını çizdi. Başvuruların E-devlet üzerinden yapılabileceğini hatırlatan Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ödemelerin ise mart ve ekim ayları içerisinde iki ayrı eşit taksitle gerçekleştirildiğini belirtti.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış