21 Ocak 2022 16:09 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:34

Migros'un Sahibi Kimdir? Kaç Şubesi Vardır? Tüm detaylar...

Migros'un Sahibi Kimdir? Kaç Şubesi Vardır? Tüm detaylar...

Türkiye'nin en büyük market zincirlerinden birisi olan Migros uzun zamandır aktif bir şekilde hizmet vermektedir. Binlerce vatandaşın kafasında ise Migros şirketine ait soru işaretleri yer alıyor. Bu soru işaretlerinden birisi ise "Migros şirketi kime ait?" sorusu oluyor. İşte tüm detaylar...

Uzun zamandır ülkemizde hizmet veren market zincirlerinin en üst noktalarında yer alan Migros her geçen gün büyümeye devam ediyor. "Ucuzluğun Kralı" olarak bilinen Migros günümüze kadar büyük indirimlere ev sahipliği yaparken her dönemde açtığı yeni mağazaları ile tüm ülkeye erişim sağlamıştır. Son zamanlarda ise internet üzerinden alışverişe açılan Migros oldukça beğenilerek sosyal medyada söz konusu olmuştur. Peki Migros şirketinin sahibi kimdir?

Migros'un Sahibi Kimdir?

1975 yılında temelleri atılan Migros şirketi Koç Topluluğu'ndan Vehbi Koç'un istek ve arzuları neticesinde Koç Holding tarafından hisseleri devir alınmıştır. Daha sonrasında 1991 yılında halk ile buluşan Migros 2005 yılında Tensaş'a satılarak büyük mağazacılık uygulamasına başladı. Milyonların hizmet gördüğü alışveriş için önemli bir noktaya sahip olan Migros market zinciri 2014-2015 yılları arasında ise BİST'in sürdürülebilirlik endeksine giren ilk ve tek perakende şirket unvanını eline almıştır. 2007 yılı itibariyle ise Koç grubu tarafından satışa çıkarılan Migros, Moonlight Capital SA isimli İngiliz şirketi tarafından satın alınmıştır. 2015 yılında ise %40,25 hissesini Anadolu grubu satın alarak sahibi olmuştur.

2020 yılı itibariyle ise tam tamına 2213 Migros şubesine ulaşırken, 61 Macrocenter şubesini yurt dışı operasyonları için 30 Ramstore şubesine de sahiptir. Online işlemler için ise Migros Sanal Market ve Migros Hemen isimli programlar geliştirilmiştir.

Migros'un Kaç Şubesi Vardır?

Uzun zamandır hizmete devam eden Migros Ticaret A.Ş günümüzde toplam 2.559.718 metre karelik bir alana sahiptir. Toplamda ise 2.252 Migros ve 64 adet Macrocenter olmak üzere ülkemizde toplam 2316 adet mağaza ile tüm Türkiye'ye hizmet vermektedir.

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış