5 Şubat 2022 20:00 Güncelleme : 6 Şubat 2022 13:48

Araba Fiyatları Yarıya Düşecek Satış Patlaması Yaşanacak! Uzman Uyardı Satacaklar Beklesin

Araba Fiyatları Yarıya Düşecek Satış Patlaması Yaşanacak! Uzman Uyardı Satacaklar Beklesin

Araba fiyatları resmen yarıya düşecek! Uzmanlar büyük uyarıda bulundu. Araba satacak kişiler beklesin uyarısında bulunan uzmanlar, kesin konuştu!

Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında yaşanan fiyat artışı satışların bir hayli azalmasına sebep oldu. Eğer yakın bir zamanda araba sahibi olmayı düşünüyorsanız bu habere mutlaka göz gezdirmelisiniz. Araç satın alma konusunda ki fikriniz değişebilir belki de bu kararınızı tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Otomobil piyasasındaki hareketliliği sizlere aktarmaya devam ediyoruz. Bu haberimizde analistlerin dikkat çeken öngörüsünü sizlerle paylaşacağız.
 


Otomobil Fiyatlarındaki Değişiklikler

 
Söylenilene göre otomobil fiyatlarında yüzde 50 bir düşüş söz konusu olmaktadır. Bununla alakalı bir tarihte verilmiş durumdadır. Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik, çip krizi gibi durumlar karşısında sıfır model araçlarının fiyatlarının yükselmesi bir nebze de olsa anlaşılır bir hal alıyor. Fakat ikinci el otomobil piyasasında karşımıza çıkan fiyatlara bazen vatandaşların ağzı açık kalıyor ve inanmakta güçlük çekiyorlar. Şahin, Doğan gibi eski model araçlar için bile şu günlerde verilen fiyat 80 bin TL'ye dayanmış durumda. Durum böyle olunca ikinci el otomobil piyasasında satışlar durmuş durumda. Elindeki otomobilini satıp daha iyisini alma fikrine kapılan bazı araç sahipleri istedikleri fiyatlar üzerinden bir alıcı bulmakta oldukça zorluk çekiyor.
 


Bu durumda ikinci el otomobil piyasasının bitmesine sebep oluyor. Şu anda ikinci el otomobil alımı yapan kurumsal şirketler bile stok fazlalığından dolayı ikinci el otomobil alımlarını durdurmuş durumda. İçinde bulunduğumuz bu süreci değerlendiren analistler mevcut düzenin bu şekilde yürümeyeceği düşüncesindeler. Ortaya çıkan genel sonuç ise artan fiyatların birkaç ay sonra ekonomi ile doğru orantılı olarak düşüş göstereceği yönünde. Öyle ki eski model Şahin, Doğan gibi otomobillerin fiyatlarında yüzde 50 oranında düşüşler yaşanması da tahminler arasında yer alıyor. Tahmin edilen tarih ise 2022’nin sonlarına doğru olması yönünde. Analistlere göre son çeyrekte ekonomide önemli iyileşmeler yaşanabileceği doğrultusundadır. Bu doğrultuda ise artan fiyatlarda da düşüş gerçekleşecektir.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış