16 Aralık 2022 20:50 Güncelleme : 16 Aralık 2022 20:50

Kaynananız gelse böyle lokma dökemez! Kaynana çatlatan çıtır çıtır lokma tarifi

Kaynananız gelse böyle lokma dökemez! Kaynana çatlatan çıtır çıtır lokma tarifi

Kutlama tatlısı olarak gelenekselleşen lokma tatlısı deneyen herkes tarafından çok seviliyor. Evde pratik ve zahmetsiz bir şekilde hazırlayabileceğiniz lokma tatlısını isterseniz farklı malzemelerle lezzetine lezzet katabilir lezzetli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Yapımı oldukça pratik olan bu tarif için çok fazla zaman harcamadan lezzetli sunumlar yapabilirsiniz.

Son dönemde farklı malzemeler ve farklı iç dolguları ile hazırlanan çıtır lokma tatlısı oldukça popüler bir hal aldı. Gelenekselleşen kutlama tatlısı çıtır çıtır oluşu ve şerbetiyle deneyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Oldukça lezzetli olan bu tarifi evde pratik bir şekilde hazırlayabilir ve lezzetli tabaklar hazırlayabilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa daha fazla beklemeden çıtır lokma tatlısını hazırlamaya başlayalım. 

Çıtır lokma tatlısı için gerekli malzemeler;

3,5 su bardağı un
2 su bardağı su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 silme çay kaşığı tuz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
1 dilim limon

Çıtır lezzetiyle lokma tatlısı nasıl hazırlanır?

Tarifimize ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım şeker ve suyu karıştıralım ve kaynatalım. Kaynadıktan bir iki dakika sonra limonu ekleyelim. Limonu ekledikten sora bir taşım olacak kadar kaynatalım ve ardından şerbeti ocaktan alalım.

Ardından tatlı hamurunu hazırlamaya başlayalım. Karıştırma kabına malzemeleri alalım ve mikser yardımıyla karıştıralım. Kek hamurundan daha kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Hazır olan hamuru mayalanması için bir saat kadar dinlendiriyoruz.

Hamurları kızartmak için tencereye ve içerisine yeteri kadar yağı ilave edelim ve kızmasını için altını açalım. Hamur dinlendikten sonra avucumuzun içine yumruk yapar gibi alıyoruz. Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla yumruğumuzun üzerinde kalan parçayı alıyoruz ve kızgın yağa atıyoruz. Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartıyoruz.

ÖNEMLİ NOT: Dikkatli olun yanık oluşmaması için önemli. Eğer hamurunuz yeteri kadar dinlenip, mayası gelmediyse ve yağınız çok kızgınsa lokmalarda patlamalar olabilir.

Kızaran hamuru şerbetin içine atıyoruz ve yine karıştırarak 2 dakika kadar bekletiyoruz ve servis tabağına alıyoruz.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış