27 Kasım 2022 01:00 Güncelleme : 27 Kasım 2022 01:00

Kış için doğalgaz desteği almayan dar gelirli kalmasın! İşte doğalgaz desteğinden yararlanmak için yapılması gerekenler

Kış için doğalgaz desteği almayan dar gelirli kalmasın! İşte doğalgaz desteğinden yararlanmak için yapılması gerekenler

Yakın bir zaman önce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere hane bazlı verilecek olan doğalgaz destek ödemelerinin başladığını duyurmuştu. Milyonlarca vatandaş, elektrik ve doğalgaz fatura yardımı destek ödemelerinin detaylarını araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi hanelere verilen doğalgaz destek ödemelerini başladığı bildirildi. Kış dönemi için başlayan bu destek ödemelerinin ardından vatandaşlar da ödemelerin yatıp yatmadığını sorgulamaya başladı. Peki, doğalgaz destek ödemeleri ne zaman yatacak? Doğalgaz destek ödemelerine nasıl başvuru yapılır? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Bakan Yanık açıklama yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan doğalgaz yardımı almak isteyen vatandaşlar gelişmeleri yakından takip ederken, Aile ve sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan duyurular da araştırılmaya devam ediliyor. Bakan Yanık’ın açıklamasına göre; doğalgaz yardımı başvurusunda bulunan hanelere 900 TL ile 2.500 TL olmak üzere şehirden şehire değişiklik gösterilecek şekilde ödeme yapılacak. Doğalgaz yardım ödemelerine ilişkin açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık;

“İhtiyaç sahibi hanelere yönelik hayata geçirdiğimiz Doğal Gaz Tüketim Desteği’nde kış dönemi ödemelerimiz başladı. Isıl harita baz alınarak belirlediğimiz destek tutarımız yıllık 900 TL- 2.500 TL arasında değişiyor” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık açıklama yaptı

E-Devlet üzerinden başvuru

Özellikle kış aylarında doğalgaz hem ısınma hem de genel kullanım açısında oldukça önemli bir yere sahiptir. Doğalgazın temiz enerji kaynağı olması hava kirliliği ile mücadele konusunda da destek sağlamaktadır. Bu hususta oluşturulan çalışmaların ardından geliri belirli bir miktarın altında olan hanelere doğalgaz yardımı yapılacağı dair gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor. Bu amaçla e-Devlet üzerinden başvuruda bulunan ve ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan vatandaşlar için ödemeler yapılabilecek.

Bakan Yanık’ın açıklamalarına göre; ihtiyaç sahibi haneler için hayata geçirilen Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında kış dönemi ödemelerin başladığı duyuruldu ve ısıl harita baz alınarak belirlenen tutarların 900 TL ila 2.500 TL arasında değiştiği de belirtildi. 

Etiketler

Gündem  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. kerem sanrı

    Doğalgaz yardım için

    29-11-2022 10:22