15 Mayıs 2022 20:44 Güncelleme : 15 Mayıs 2022 20:44

Konut Kredisiyle Daire Satın Alacaklar Dikkat! Uzmanlara Göre Hata Yapıyorsunuz! İşte Ayrıntılar

Konut Kredisiyle Daire Satın Alacaklar Dikkat! Uzmanlara Göre Hata Yapıyorsunuz! İşte Ayrıntılar

Konut kredisi ile konut satın alıyor olmak aslına bakılacak olursa bugünlerde yapılabilecek en iyi yatırım gibi görünebilir. Ancak aylık maksimum beş bin lira taksit ödemek koşuluyla. Çünkü asgari ücretle çalışan ailelerin bugün çok zor dahi olsa beş bin liraya kadar konut kredisi taksiti ödeme şansı vardır. Ancak 15 bin lira değil. Bir de her yıl artan asgari ücretin içerisinde tabii ki en değerlisi konut kredisidir. Ama kesinlikle beş bin lirayı geçmemek kaydı ile. İşte ayrıntılar.

Bir ailenin toplam geliri asgari ücretler toplamı ile sekiz bin 500 lira diyelim. Başka herhangi bir borcu olmayan aile bugün çok rahat bir şekilde en fazla beş bin liraya kadar konut kredisi taksiti ödeyebilir. Buna hem ödeme gücü vardır hem de alım gücü olur. Ancak günümüzde oluşan enflasyon baskısı ile oluşan fiyatlanmaların burada çok büyük bir dalga oluşturacağı kesin gözüyle bakılıyor. Zira konut fiyatları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut kredisi paketini açıkladığı gün yüzde 50 arttı. Açıklamayı takip eden günlerde de benzeri durumlar yaşanarak birkaç gün öncesine kadar 500 bin lira ile bir milyon lira arasında olan daireler artık en düşük bir buçuk milyon liradan başlıyor. Yani bu enflasyona karşı bir zafer mi? Değil. İşte ayrıntılar. 

Konut Kredisi İle Ev Satın Almak Mantıklı mı?

Diyelim ki geliriniz toplam sekiz bin 500 lira. Bir konut kredisi ödüyorsunuz ve bu kredinin aylık ödemesi toplam gelirinin üçte biri kadar. Yani iki bin küsur lira. Bu durumda mümkünse lütfen ikinci evi satın almak için konut kredisi çekin. Ancak günümüze baktığımızda en düşük ev bir milyon liradan başlıyor ve bir milyon liranın aylık ödemesi ne yazık ki 15 bin liradan başlıyor. Şimdi bu rakamı kim ödeyebilir? 

Konut Kredisi İle Ev Satın Almak Mantıklı mı?

Nasıl Ev Satın Alacağız?

Kişisel öneridir: Çok yüklü gelir oluşturacak yatırım yapmanız gerekir. Bu bir iş olabilir. Bu sayede gelirinizi 20 bin liranın üzerine çıkardığınız gün bir milyon lira kredi çekerek aylık 15 bin lira taksit ödeyebilirsiniz. Ancak bunun dışında bugün artık ev satın almak mümkün değil, ancak orta gelirin üzerindeki insanlar yani 20 bin lira civarında aylık kazancı olan insanlar ev satın alabilir. Karı koca asgari ücretli kimse ev satın alamaz. 

Etiketler

Ekonomi  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış