16 Aralık 2022 12:55 Güncelleme : 16 Aralık 2022 13:17

Kripto Para Nasıl Alınır? Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kripto Para Nasıl Alınır? Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Günümüzün en popüler yatırım araçları arasında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimleri de yer alıyor. Sadece profesyonel yatırımcılar değil, amatör yatırımcılar da çeşitli amaçlarla kripto para alıp satıyor.

Günümüzün en popüler yatırım araçları arasında Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi kripto para birimleri de yer alıyor. Sadece profesyonel yatırımcılar değil, amatör yatırımcılar da çeşitli amaçlarla kripto para alıp satıyor. Birçok kişi kripto para al sat işlemlerinden büyük kazançlar elde ediyor.

Peki kripto para nasıl alınır? İşte kripto para satın almak için bilmeniz gerekenler.

Kripto Para Nereden Alınır?

Kripto para satın almak çok kolay bir işlemdir. Bitlo gibi güvenilir kripto para borsaları üzerinden kolayca BTC, ETH, AVAX, SOL ve diğer kripto paraları alıp satabilirsiniz.

Kripto para borsalarında al sat yapmak için ilgili borsaya kimlik bilgilerinizle kayıt olmanız ve hesabınızı doğrulamanız gereklidir. Ardından Türk lirası ya da ABD doları gibi itibari paralarla kripto para al sat işlemleri yapabilirsiniz. Ayrıca, farklı kripto para paritelerinde de işlem yapmak mümkündür. Örneğin, Bitcoin satarak Ethereum alabilirsiniz.

Merkeziyetsiz Borsa Nedir?

Kripto para dünyasına girdiğinizde merkeziyetsiz borsa (DEX) kavramıyla karşılaşmanız çok olası. Merkeziyetsiz borsalar, taraflar arasında doğrudan kripto para ticareti imkanı sunan blok zincir tabanlı borsalardır.

DEX’lerin merkezi borsalardan en büyük farkı, anonim olarak kripto para al sat işlemi yapabilmenize olanak tanımasıdır. Bu tür borsalara kripto para cüzdanınızla giriş yaparsınız ve kimlik bilgilerinizi paylaşmanız gerekmez.

Bununla beraber, merkeziyetsiz borsalar diğer kripto para borsalarına göre daha az likit olabilir. Bu platformlarda itibari para ile kripto para satın almak da mümkün değildir. Yalnızca kripto paralar arası işlem yapabilirsiniz. Ayrıca DEX’lerin müşteri hizmetleri gibi servisleri yoktur. Bu nedenle bir sorunla karşılaşmanız durumunda destek bulamazsınız.

Bir Kripto Para Borsasının Güvenilir Olduğunu Nasıl Anlarım?

Güvenilir kripto para borsaları üzerinden işlem yapmak çok önemlidir. Ancak bir kripto para borsasının ne kadar güvenilir olduğuna dair kesin bir ölçüt yoktur. Bununla beraber, uzun süredir hizmet veren ve yüksek kullanıcı memnuniyetine sahip kripto para borsaları genelde oldukça güvenilirdir.

Güvenilir bir kripto para borsasının müşteri hizmetlerine sürekli ulaşabilmeli, sorularınıza cevap bulabilmelisiniz.

Türk Lirası ile Kripto Para Satın Almak

Türkiye’de Türk lirası ile kripto para satın almak oldukça kolaydır. Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo’da BTC/TRY al sat, ETH/TRY al sat işlemlerini anında gerçekleştirebilirsiniz.

2018’den beri kullanıcılarına hizmet veren Bitlo, Şikayetvar A.C.E Ödülleri Kusursuz Müşteri Deneyimini Yaşatan Kripto Para Borsası kategorisinde Diamond Ödül sahibidir. Yani Bitlo, güvenilirliği kanıtlanmış bir kripto para borsasıdır. Bugün Bitlo’da 70’in üzerinde kripto para listelenmektedir. Ayrıca Bitlo’daki işlemlerinizden kazandığınız parayı banka hesabınıza anında çekebilirsiniz. 

Etiketler

Ekonomi   Yaşamdan  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış